Úver možno dostať aj bez návštevy banky

Viaceré banky oslovujú svojich klientov s ponukou predschválených úverov. Tú dostanú spolu s výpisom z účtu, zobrazí sa im pri vyberaní peňazí v bankomate alebo ju môžu vidieť v internet bankingu. Veľakrát klientovi stačí vyplniť žiadosť a o niekoľko desiatok minút mu peniaze prídu na účet.

02.11.2012 10:41
internet, banking, eshop, úver, nákup Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Klientov oslovujeme s konkrétnou ponukou na bezúčelový spotrebný úver, o ktorý majú možnosť požiadať priamo cez internet banking a načerpať ho tak bez nutnosti návštevy pobočky. Klient si môže zvoliť vlastnú výšku úveru až do limitu, ktorý mu je poskytnutý v rámci tejto ponuky,“ vraví hovorkyňa Tatra banky Marína Smolková. „V prípade, že klient využíva svoj Flexiúčet aktívne, banka mu môže schváliť takzvanú Osobnú úverovú linku, v rámci ktorej si môže jednoducho aktivovať spotrebný úver, povolené prečerpanie či kreditnú kartu aj cez internet banking alebo telefonátom na telefonické centrum banky,“ povedala hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová. Podobné ponuky dávajú svojim klientom aj ďalšie banky.

Niektoré banky síce klientov oslovujú s ponukou predschváleného úveru, ale ak ho chce klient získať, musí prísť podpísať zmluvu do pobočky. V porovnaní s tým, keby žiadateľ nemal predschválený úver, je vybavenie takéhoto úveru rýchlejšie. Keď príde do pobočky, je už všetko pripravené, nemusí vypisovať žiadosť či preukazovať príjem. V banke len podpíše pripravenú zmluvu. ČSOB ako alternatívu k návšteve pobočky umožňuje zaslať klientovi zmluvu na podpis kuriérom.

Najväčšou výhodou predschválených úverov je, že žiadateľ nemusí nikde chodiť a peniaze získa veľmi rýchlo. „Nie vždy však ide aj automaticky o cenovo najvýhodnejšiu ponuku. Preto odporúčam aj takúto predschválenú pôžičku porovnať s ponukami konkurencie a preveriť si ponúkané podmienky,“ povedal Maroš Ovčarik z portálu FinančnáHitparáda. sk. V prípade, že sa niekto rozhodne pre úver, ktorý mu ponúkla jeho vlastná banka, môže zaplatiť na úrokoch výrazne viac, ako keby obišiel viacero pobočiek a na peniaze si niekoľko dní počkal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba