Google spustí na Slovensku platby mobilom

Už v marci budú môcť klienti viacerých slovenských bánk platiť v obchodoch prostredníctvom svojho mobilu s Androidom prostredníctvom aplikácie Google Pay.

23.02.2018 12:45
mobilné platby, nfc, platba, smartfón, mobil,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Podľa portálu DSL.sk Google už na svojich stránkach zverejnil, že novú službu budú môcť využívať klienti Slovenskej sporiteľne, Poštovej banky, mBank a J&T Banky. V prípade Slovenskej sporiteľne by sa malo dať platiť bezkontaktnými debetnými kartami VISA aj Mastercard. Kreditné karty nebudú podporované.

Klienti Poštovej banky budú môcť zase na platenie mobilom využiť debetné karty Mastercard a Maestro a klienti J&T Banky všetky Mastercard karty. V prípade mBank však Google neuvádza, ktorými kartami bude možné platiť.

Využiť bezkontaktné platby mobilom budú môcť len ľudia, ktorých smartfón podporuje technológiu NFC. Zároveň je potrebné, aby na svojom telefóne mali operačný systém KitKat 4.4 alebo novší.

Po nainštalovaní aplikácie je potrebné do telefónu zadať údaje zo svojej platobnej karty. Následne stačí pri platení v obchode už len priložiť telefón k bezkontaktnému platobnému terminálu. Podľa informácií portálu zive.sk by služba mala začať na Slovensku fungovať od 1. marca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google Pay