Internet banking predbehol kamenné pobočky bánk

Do banky pristupuje čoraz viac ľudí cez internet banking. Kým bankového poradcu na pobočke za posledných šesť mesiacov navštívili dve pätiny Slovákov, internetbanking si zapli až tri pätiny. Vyplýva to z prieskumu Erste Group.

27.11.2017 10:42
internet, banking, eshop, nákup, online, počítač Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Z okolitých krajín dominujú vo využívaní internet bankingu Česi. Z nich za posledných šesť mesiacov využilo túto formu bankovania až 77 percent. Napriek tomu, že rastie využívanie internet bankingu, pravdepodobne tak skoro kamenné pobočky nenahradí. Vidno to na príklade Rakúska. Napriek tomu, že tu internet banking využíva 62 percent ľudí, čo je mierne viac ako na Slovensku, do kamenných pobočiek chodí až 59 percent ľudí, kým na Slovensku len 43 percent.

Banky namiesto nahrádzania pobočiek internet bankingom hovoria o spolupráci medzi kamennými pobočkami a digitálnym technológiami. „Príkladom takejto dobre fungujúcej inovácie v Slovenskej sporiteľni sú tablety, ktoré majú všetci naši poradcovia v pobočkách. Ich prostredníctvom si sami klienti dokážu intuitívne namodelovať úver alebo sporenie a vybaviť ich jednoducho na pár klikov. Tiež na nich môžu pracovať v internetbankingu spolu so svojím poradcom,“ hovorí Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Slovenská sporiteľňa #internet banking