Podvodníci znovu útočia na klientov Slovenskej sporiteľne

Od klientov Slovenskej sporiteľne sa snaží niekto vylákať prístupové údaje na internet banking a zmocniť sa tak ich peňazí. Banka v uplynulých dňoch zaznamenala podvodné emaily, prostredníctvom ktorých sa podvodníci snažia získať prístupové heslá.

11.01.2016 12:40
sporiteľňa, slsp, banka, hypotéka, banky Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Sporiteľňa zároveň eviduje aj niekoľko podvodných stránok, ktoré vzbudzujú dojem, že sa klient sa nachádza na stránke internet bankingu. „Upozorňujeme preto klientov, aby boli obozretní a neklikali na linky v podozrivých e-mailoch. Banka nikdy nepožaduje informácie o účtoch, telefónnych číslach, prihlasovacích údajoch, kódoch do služieb elektronického bankovníctva alebo o platobných kartách,“ vraví hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková.

Predmetom správy, ktorú viacerí ľudia obdržali, je „Aktualizace účtu – Slovenská sporiteľňa!!“. Celá správa je síce v slovenčine, ale s viacerými chybami. Email bol odoslaný z adresy berkevic.jess@uwlax.edu. Adresa odosielateľa aj predmet sa však môžu meniť. Email klientov zároveň upozorňuje, že vďaka tejto aktualizácii budú chránení pred útokmi hackerov.

Tieto emaily klientov navigujú na falošnú stránku, ktorá vyzerá podobne ako stránka na prihlásenie do internet bankingu sporiteľne. Okrem prihlasovacieho mena a hesla však od klientov vyžaduje aj zadanie adresy či dátumu narodenia. Klienti, ktorí dostanú takýto email, by ho podľa odporúčania sporiteľne mali ihneď zmazať. Podobné útoky zaznamenala sporiteľňa aj v minulosti.

zväčšiť Podvodná internetová stránka.
Slovenská sporiteľňa Podvodná internetová stránka.
zväčšiť Podvodný email.
Slovenská sporiteľňa Podvodný email.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská sporiteľňa #internet banking #phishing