Sporiteľňa spustila platby na mobil. Obišla Viamo

Klienti Slovenskej sporiteľne môžu prostredníctvom svojho mobilného telefónu posielať peniaze na vybrané telefónne číslo. Nemusia tak poznať číslo účtu človeka, ktorému chcú peniaze previesť.

20.11.2014 14:46
sporiteľňa, slsp, banka, hypotéka, banky Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nová funkcionalita „Platba na mobil“ je prístupná v aplikácii Slovenskej sporiteľne Platby. Klientovi stačí, ak vyplní sumu a zo svojho telefónneho zoznamu si vyberie kontakt. Príjemca platby následne prostredníctvom esemesky zadá svoje číslo účtu a banka potom prevedie peniaze na tento účet. Pri nasledujúcich platbách mu už budú peniaze na toto číslo účtu chodiť automaticky.

Posielať peniaze možno pritom na akékoľvek slovenské mobilné číslo. Príjemca pritom nemusí mať účet v Slovenskej sporiteľni, banka mu peniaze prevedie do ktorejkoľvek slovenskej banky.

V prípade posielania nižších súm nie je potrebné zadávať ani sms kód. Limity sú rovnaké ako v prípade bezkontaktných platobných kariet. To znamená, že maximálne možno bez overenia poslať 20 eur. Pri vyššej sume už musí odosielateľ zadať autorizačný kód. „Našim cieľom je, aby ľudia mohli posielať peniaze tak jednoducho, ako telefonovať. Stačí, ak si zo svojho telefónneho zoznamu vyberú príjemcu a zvyšok už zabezpečíme my. Verím, že v čase prechodu na dlhé 24-znakové čísla účtu vo formáte IBAN, to bude pre ľudí naozaj užitočné,“ vraví vedúci oddelenia elektronických kanálov a platieb Slovenskej sporiteľne Branislav Jarábek.

Slovenská sporiteľňa používa na posielanie peňazí vlastný systém. Nepridala sa tak k bankám, ktoré využívajú Viamo. To funguje na podobnom princípe. Klienti VÚB, Tatra banky a Zuna môžu prostredníctvom služby Viamo poslať takisto peniaze na akékoľvek slovenské telefónne číslo. Príjemca si následne určí, na aké číslo účtu chce danú sumu prijať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská sporiteľňa #platby #Viamo