V mBank si bude treba všetky bezplatné výbery zaslúžiť

Klienti mBank budú mať od októbra nárok na bezplatné výbery z bankomatu, len ak splnia podmienky. Dnes majú všetci klienti k dispozícii jeden výber mesačne na Slovensku a jeden v zahraničí bez akýchkoľvek podmienok.

05.08.2013 10:30
bankomat, peniaze, výber Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Ďalšie dva výbery môžu klienti mBank v súčasnosti získať bez poplatkov, ak minú dostatočnú sumu svojou debetnou alebo kreditnou kartou. Kto za mesiac kartou minie aspoň 200 eur, má nárok na dva bezplatné výbery na Slovensku a dva v zahraničí. Ľudia, ktorí zaplatia kartou minimálne 400 eur, získajú tri domáce a tri zahraničné výbery bez poplatkov.

Od októbra poskytne internetová banka jeden bezplatný výber na Slovensku alebo v zahraničí len tým ľuďom, ktorí kartou za mesiac utratia aspoň 80 eur. Na dva výbery budú mať nárok ľudia, ktorí mesačne minú 120 eur, tri výbery budú od 160 eur a štyri bezplatné výbery na Slovensku alebo v zahraničí získajú klienti, ktorí kartou za mesiac zaplatia aspoň 200 eur.

Napríklad človek, ktorý zaplatí kartou 170 eur mesačne, má v súčasnosti nárok na jeden bezplatný výber na Slovensku a na jeden v zahraničí. Po novom bude môcť využiť spolu tri výbery bez poplatkov bez ohľadu na to, či ich uskutoční na Slovensku alebo v cudzine.

Naopak ak niekto používa kartu na platby v obchodoch len minimálne a za mesiac jeho celková suma platieb nedosiahne 80 eur, môže dnes využiť jeden bezplatný výber na Slovensku a jeden v zahraničí. Po novom nebude mať nárok na žiaden nespoplatnený vý­ber.

Ľudia, ktorí potrebujú vyberať peniaze z bankomatov častejšie, zaplatia za každý ďalší výber nad rámec bezplatných rovnako ako v súčasnosti 1,20 eura. Klienti si pritom môžu vybrať, bankomat ktorej banky použijú.

mBank pôvodne pri svojom príchode na Slovensku ponúkala všetkým klientom tri bezplatné výbery na Slovensku a neobmedzený počet výberov v zahraničí bez akýchkoľvek podmienok. Od januára roku 2011 to zmenila a zaviedla súčasný systém, v ktorom má každý klient automaticky k dispozícii len jeden nespoplatnený výber a ďalšie dva si musí zaslúžiť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #mBank