Slováci chcú od bánk za platbu kartou odmenu

Slováci v bankách očakávajú peňažnú odmenu za platby kartou. Častejšie platenie kartou by zvažovalo 92 % opýtaných, ak by im ich banka vracala isté percento z takto zaplatenej sumy.

25.07.2013 12:45
Mince, euro, peniaze, ekonomika Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Pre klientov sú teda najatraktívnejšie peňažné odmeny za platby kartou, čo si myslí 44 % respondentov. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý pre Prima banku realizovala agentúra 2muse.

V súčasnosti Slováci kartou platia skôr väčšie nákupy. Nákupy aj do sedem eur platí kartou 46 % respondentov. Priemerná suma, od ktorej Slováci bežne platia platobnou kartou, je 23 eur. Platobnou kartou je možné zaplatiť aj menšie sumy nákupov. U viacerých obchodníkov je na platenie malých nákupov do 20 eur možné podľa Prima banky využiť aj bezkontaktné platobné karty, ktoré tieto platby ešte zjednodušujú a urýchľujú.

Slováci ako klienti očakávajú od obchodníkov najčastejšie výhody vo forme zliav na nakupovaný tovar, resp. službu (28 %) a peňažnú odmenu (24 %). Atraktívne je podľa výsledkov prieskumu aj zbieranie bodov a následné získanie výhody. Sú aj takí, ktorí preferujú získanie hodnotnejšieho darčeka, ak sa zaviažu využívať služby na dlhšie obdobie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #karta