Na dovolenku si berieme 430 eur

Na dovolenku si berieme v peňaženke priemerne 430 eur a ďalších 712 eur máme k dispozícii prostredníctvom platobnej karty.

17.06.2013 11:43
Dovolenka, leto, cestovanie, dvojica, láska, Foto:
Dovolenka s bývalým? Môže byť!
debata

Celkovo teda disponujú dovolenkári počas pobytu priemerne sumou 1 142 eur. Špeciálne pred vycestovaním na dovolenku si už niekedy zriadilo povolené prečerpanie 15 % dovolenkárov, ďalších 8 % nad touto možnosťou uvažuje. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý pre Prima banku uskutočnila agentúra 2muse.

Z bezpečnostných dôvodov je pre klientov podľa banky lepšie využívať na platby hlavne platobnú kartu. „Vďaka SMS notifikácii majú okamžitý prehľad o všetkých platbách aj v zahraničí. V prípade straty alebo krádeže karty a jej včasnej blokácii predídu strate svojich peňazí. Ukradnutá alebo stratená hotovosť sa klientovi iba málokedy vráti,“ povedala členka predstavenstva Prima banky zodpovedná za riadenie produktov Henrieta Gahérová.

Najviac hotovosti si na dovolenku zo sebou berú obyvatelia bratislavského (priemerne 578 eur) a trnavského kraja (503 eur). Naopak, najmenej hotovosti majú k dispozícii na dovolenke obyvatelia trenčianskeho (333 eur) a žilinského kraja (350 eur). Mať k dispozícii viac peňazí na karte ako v hotovosti je podľa vyjadrení banky nielen bezpečnejšie, ale aj výhodné. Dovolenkári tak nemusia riešiť otázky výmeny hotovosti za lokálnu menu a platby kartou v zahraničí sú bezplatné.

debata chyba