Budú rekreačné poukazy populárnejšie ako stravné lístky?

Novela zákona o podpore cestovného ruchu od 1. januára 2019 uvádza nový inštitút, tzv. príspevok na rekreáciu zamestnancov - rekreačné poukazy.

18.12.2018 15:31
dovolenka, rodina, voľno, Foto:
Novela zákona o podpore cestovného ruchu od 1. januára 2019 uvádza nový inštitút, tzv. príspevok na rekreáciu zamestnancov - rekreačné poukazy.
debata
Spoločnosti s viac ako 49 zamestnancami tak majú veľmi krátky čas na to, aby novú povinnosť implementovali do svojich systémov poskytovania zamestnaneckých benefitov.

Ministerstvo dopravy a výstavby tvrdí, že na základe štatistík si viac ako polovica slovenských obyvateľov nemôže dovoliť cestovať na dovolenku, ktorá by trvala dlhšie ako 4 noci a takmer 60 % z týchto ľudí uvádza, že je to hlavne z finančných dôvodov. Novela preto stanovuje firmám s viac ako 49 zamestnancami novú povinnosť prispievať im na rekreáciu na Slovensku.

Príspevok bude vo výške 55 % oprávnených nákladov, avšak maximálne do 275 eur ročne. Preplatiť bude možné aj pobytové a denné prázdninové tábory pre deti dotknutých zamestnancov.

Dôvodová správa k novele predmetného zákona uvádza, že zavedením tohto nového inštitútu sa očakáva pozitívny vplyv najmä na ekonomicky aktívnych obyvateľov Slovenskej republiky dosahujúcich nižší disponibilný príjem, ktorí si doteraz nemohli dovoliť ani jednu rekreáciu ročne.

Rekreačné poukazy po novom

Príspevky na rekreáciu poskytovali firmy doteraz len v rámci balíčka nadštandardných benefitov hradených zo sociálneho fondu alebo zo zisku.

Podľa štatistík Benefit Plus neboli benefity na rekreáciu tak populárne. Ak si aj príspevok na rekreáciu čerpali, viac ako 59 % hodnoty sa využívalo na zahraničné zájazdy od cestovných kancelárií.

„Príspevok na domácu rekreáciu v aktuálnom období využívajú len 4 % zamestnancov v priemernej hodnote 210 eur. Ostatní zamestnanci využívajú benefitové rozpočty na iné benefity z oblasti zdravia, športu, kultúry a zahraničné dovolenky. Vďaka zavedeniu rekreačných poukazov začne príspevok na domácu rekreáciu využívať približne 60 % zamestnancov z firiem s viac ako 49 zamestnancami. Zvyšných 40 % nevyužije rekreačné poukazy, pretože buď nepracujú vo firme viac ako 2 roky alebo nebudú mať o rekreačné poukazy záujem,“ povedal Vladimír Višňovský, riaditeľ slovenskej divízie Benefit Plus. Ako dodal, novela pravdepodobne záujem o rekreáciu zmení a rekreačné poukazy sa budú čerpať viac. "Očakávame, že sa rekreačné poukazy stanú na Slovensku druhým najvyužívanejším benefitom hneď po stravných lístkoch,“ povedal Višňovský.

Ako reagujú na rekreačné poukazy firmy?

„Nový zákon ohľadom rekreačných poukazov pre zamestnancov vnímame ako kľúčovú tému, ktorú potrebujeme kvalitne a rýchlo implementovať. Veríme, že sa nám to podarí a splníme požadované znenie zákona s riešením, ktoré je flexibilné ako pre spoločnosť tak aj pre zamestnancov,“ uvádza Ivana Braunsteinerová, riaditeľka ľudských zdrojov spoločnosti Orange.

„Rešpektujeme všetky zákonné ustanovenia a povinnosť danú zákonom splníme. Práve táto zmena je však jedným z nesystémových riešení, s ktorými sa zamestnávatelia musia vyrovnať,“ vyslovuje obavy Markéta Hritz, vedúca úseku Ľudské zdroje v spoločnosti VSE Holding a dodáva: „Hľadáme dostatočne flexibilné a progresívne riešenie, s ktorým budú zamestnanci spokojní a nás pritom nevráti do doby pred 20 rokmi, keď zamestnanci museli dokladovať každé využitie prostriedkov na účely regenerácie.“

Čo sú to rekreačné poukazy (RP):

  • elektronická forma príspevku na rekreáciu zamestnancov
  • využiteľné len na území Slovenska, rekreácia musí trvať najmenej 2 prenocovania
  • použiť sa môžu aj na úhradu výdavkov na pobytové alebo denné prázdninové tábory pre deti zamestnancov
  • vydávajú sa pre fyzické osoby a sú neprenosné
  • nárok na ne majú zamestnanci, ktorí vo firme odpracovali najmenej 24 mesiacov
  • získať môžete príspevok na rekreáciu až do výšky 500 EUR/rok, pričom 55 % príspevku hradí zamestnávateľ a zvyšných 45 % si hradí sám zamestnanec
  • ak sa zamestnanec rozhodne na rekreáciu vynaložiť viac ako 500 eur, zamestnávateľ mu hradí maximálnu výšku stanovenú zákonom – 275 eur/rok
  • rekreačný príspevok je oslobodený od dane
debata chyba
Viac na túto tému: #príspevok #cestovný ruch #zamestnanci #rekreácia #rekreačné poukazy #zamestnanecký benefit