Dokedy je potrebné poslať peniaze, aby ste neprišli o prémiu

Peniaze sa dajú poslať aj posledný deň v roku. Treba si však dať pozor.

27.12.2013 13:46
banka, klienti Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prvá stavebná sporiteľňa

  • Posledným termínom na pripísanie vkladu sporiteľa na účet stavebného sporenia je 31. december 2013. Odporúčame, aby sporitelia nečakali s vkladom naozaj na posledný deň v roku. V tento deň už veľa bánk a ani pošty, najmä popoludní, prevody peňazí s dátumom 31. 12. nerealizujú. Už niekoľko rokov sporitelia majú možnosť aj v posledný deň roka vkladať peniaze pomocou platobných kariet cez POS terminály u našich obchodných zástupcov. Obchodní zástupcovia aj v posledný deň v roku pracujú až do večera a navyše stretnutie s nimi si môže každý sporiteľ alebo záujemca o sporenie dohodnúť aj telefonicky na základe kontaktov zverejnených na web stránke www.pss.sk. Na vklad v poslednom dni roka sa dá, no tiež len do určitej hodiny, použiť aj internetbanking jednotlivých bánk a uskutočniť prevod s dátumom 31. 12. Je však potrebné, aby sa klient príslušnej komerčnej banky presvedčil, či naozaj banka uskutoční odpis prostriedkov z účtu klienta ešte v roku 2013.

ČSOB stavebná sporiteľňa

  • Na získanie tohtoročnej štátnej prémie stačí, ak peniaze pošle do konca tohto roku. Platba môže byť zrealizovaná buď prevodom na účet alebo vkladom hotovosti. Vklady, ktoré realizujú klienti dňa 31. 12. 2013 v inej banke, pričom za inú banku sa považuje aj ČSOB banka, a vklady v hotovosti banke budú premietnuté vo výpisoch z účtu za rok 2014, no aj z týchto vkladov bude vypočítaný nárok na štátnu prémiu za rok 2013.

Wüstenrot stavebná sporiteľňa

  • Ak chce klient získať štátnu prémiu za rok 2013 (maximálnu výšku 66,39 eura na osobu alebo alikvotnú časť) musí mať vklady za tento rok pripísané na svojom účte stavebného sporenia do 31. 12. 2013. Aby mal klient istotu, že jeho vklady budú pripísané na účte včas, Wüstenrot stavebná sporiteľňa odporúča uskutočniť vklad na účet stavebného sporenia (podľa zvolenej formy) najneskôr:
    • 23. 12. 2013 – prostredníctvom poštovej poukážky,
    • 30. 12. 2013 – v prípade bezhotovostného vkladu / prevodného príkazu,
    • 31. 12. 2013 – vklad v hotovosti prostredníctvom niektorej z partnerských bánk (UniCredit Bank, Sberbank, ČSOB, Poštová Banka),
    • 31.12. 2013 – vklad prostredníctvom platobnej karty cez POS terminály vo Wüstenrot centrách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stavebné sporenie #štátna prémia