Kto chce štátnu prémiu, musí vložiť peniaze do konca roka

Ľudia, ktorí chcú získať štátnu prémiu za tento rok v plnej výške, musia peniaze na stavebné sporenie vložiť najneskôr 31. decembra. Niektoré stavebné sporiteľne vyžadujú, aby v tento deň už mal klient peniaze pripísané na účte stavebného sporenia, iným stačí, ak ich klient v posledný deň v roku pošle zo svojho účtu.

16.12.2013 06:30
sporenie, vklad, termínovaný, prasiatko Foto:
Ilustračné foto.
debata

"Posledným termínom na pripísanie vkladu sporiteľa na účet stavebného sporenia je 31. december 2013. Odporúčame, aby sporitelia nečakali s vkladom naozaj na posledný deň v roku. V posledný deň v roku už veľa bánk a ani pošty, najmä popoludní, prevody peňazí s dátumom 31. 12. nerealizujú,“ vraví Radovan Slobodník z Prvej stavebnej sporiteľne. V prípade, že niekto bude posielať peniaze v poslednej chvíli, mal by sa presvedčiť, že mu peniaze z účtu naozaj odídu ešte v tomto roku. V prípade, že niekto zadá prevod 31. decembra, no banka mu reálne peniaze z účtu strhne až v januári, tohtoročnú prémiu nedostane.

Vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni je potrebné, aby peniaze boli už 31. decembra pripísané na účte stavebného sporenia. Napríklad ľudia, ktorí peniaze posielajú poštovou poukážkou, by ich tak mali poslať najneskôr 23. decembra. V prípade prevodu je potrebné peniaze poslať najneskôr 30. decembra. Posledný deň v roku je možné peniaze vložiť prostredníctvom partnerských bánk alebo priamo v pobočkách Wüstenrotu.

PIANO

Užitočné informácie nájdete aj v článku Kde môžete uzatvoriť zmluvu.

Ak si chcete prečítať tento článok, zaregistrujte sa v systéme plateného obsahu Piano.

ČSOB stavebnej sporiteľni postačí, ak klient prevedie peniaze v posledný deň v roku. Peniaze, ktoré klienti pošlú z iných bánk 31. decembra sa síce zobrazia až na budúcoročnom výpise z účtu, napriek tomu aj z nich klienti získajú už tohtoročnú štátnu prémiu.

Na získanie maximálnej štátnej prémie v tomto roku je potrebný celkový vklad vo výške 577,30 eura. Sporitelia, ktorí vložia aspoň takúto sumu, získajú prémiu v sume 66,39 eura. „Ak vklady klienta za tento rok nedosiahnu uvedenú optimálnu výšku, získa alikvotnú časť štátnej prémie vo výške 11,5 % zo zrealizovaných vkladov,“ povedala Daniela Vlčková z Wüstenrot stavebnej sporiteľne.

Získať prémiu v plnej výške môžu aj noví klienti, ktorí uzatvoria zmluvu do konca tohto roku. „Nová zmluva o stavebnom sporení sa dá uzatvoriť aj 31. decembra 2013. V tomto prípade odporúčame naozaj využiť POS terminál hneď pri uzatváraní zmluvy,“ hovorí Slobodník. Klient môže takto prostredníctvom karty hneď vložiť peniaze na účet stavebného sporenia a má istotu, že prémiu dostane. Kto si nechá uzatvorenie zmluvy na poslednú chvíľu, mal by si však najprv zistiť, ako sú v tento deň otvorené pobočky či ako pracujú obchodní zástupcovia. Kým niektorí využívajú poslednú možnosť na získanie klientov a pracujú až do večera, iní, naopak, končia na Silvestra v práci skôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stavebné sporenie #štátna prémia