ING zruší sporiaci účet pre bežných ľudí

ING Bank sa na Slovensku sústredí na oblasť firemného bankovníctva. Najneskôr do konca tohto roka ukončí poskytovanie sporiaceho účtu ING Konto a distribúciu ING Fondov. Oba produkty sú určené pre fyzické osoby a sú jedinými produktmi, ktoré ING Bank v tomto segmente na Slovensku poskytuje. Toto rozhodnutie nemá podľa vyjadrení ING žiaden vplyv na aktivity ostatných spoločností skupiny ING na Slovensku.

21.08.2013 10:06
ING, ING Bank Foto:
Ilustračné foto.
debata (26)

Ako povedal generálny riaditeľ ING Bank na Slovensku Jaroslav Vittek, je to výsledok strategického prehodnotenia aktivít, ktoré sa postupne uskutočňuje v celej skupine ING. Vo firemnom bankovníctve ING pôsobí na Slovensku od roku 1991 a pobočka je podľa Vitteka dôležitou súčasťou medzinárodnej siete. „Navyše, v záujme neustáleho zlepšovania poskytovaných služieb v oblasti firemného bankovníctva budeme na Slovensku i naďalej rozvíjať centrum zdieľaných bankových služieb, ktoré má pre ING Bank globálny význam,“ povedal Vittek.

ING Bank postupne ukončí zmluvné vzťahy s existujúcimi klientmi ING Konta a ING Fondov, voči ktorým si splní všetky svoje záväzky. Klienti môžu naďalej vlastniť svoje ING Fondy a ich správu previesť k inému distribútorovi alebo ich môžu predať. „V záujme zjednodušenia prevodu správy ING Fondov pre klientov uzavrela ING Bank dohodu so spoločnosťou Conseq Investment Management, ktorú môžu naši klienti využiť,“ uviedol manažér retailového bankovníctva ING Bank Ľuboš Hrčka.

Rozhodnutie ING Bank sa netýka podľa nej pôsobenia ďalších spoločností ING na Slovensku. „Pre skupinu ING zostáva Slovensko jedným z kľúčových trhov, na ktorom bude naďalej pôsobiť. Keďže v oblasti životného poistenia a dôchodkov patrí ING medzi popredných hráčov na slovenskom trhu, uisťujeme našich klientov, že skupina ING plánuje tieto oblasti aj naďalej rozvíjať,“ povedal generálny riaditeľ ING Životnej poisťovne Dušan Quis.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #podielové fondy #ING #ING Bank #sporiaci účet