Aké poistenie na dovolenku potrebuje študent?

22-ročný študent plánuje stráviť 10 dní v Chorvátsku. Aké poistenie sa mu vyplatí vybrať?

26.07.2019 07:00
cestovanie, cestovateľka, bicykel, mobil,... Foto:
Ilustračné foto
debata
====== Poisťovňa Allianz ======

Poistenie liečebných nákladov – 11,02 eura. V prípade, ak si objedná fixný balík zahŕňajúci poistenie úrazu, poistenie batožiny, poistenie zodpovednosti za škodu a poistenie doplnkových asistenčných služieb, zaplatí 16,15 eura.

Poisťovňa Kooperatíva

GLOBAL – poistenie pre študenta na 10 dní je v cene 16 eur.

Komunálna poisťovňa

Cena za poistenie – 14,85 eura zahŕňa poistenie liečebných nákladov, úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu, batožiny a asistenčné služby. Ide o kombináciu poistení, ktorú odporúča ako základ pre cesty do zahraničia. Pre náročnejších klientov je v ponuke širší rozsah poistenia, napr. poistenie storna zájazdu, predčasného návratu alebo poistenie pre prípad nepojazdného vozidla.

Poisťovňa Union

Ak je klient držiteľ študentskej karty ISIC, EYCA alebo Euro 26, odporučili by mu napriek tomu, že podľa popisu ide o jednorazové vycestovanie, Celoročné cestovné poistenie – územná platnosť: SVET – individuálny variant – balík: Študent – 30 dní – riziková skupina: Turista. Rozsah balíka Študent – 30 dní je: poistenie liečebných nákladov v zahraničí (aj asistenčné služby v zahraničí), poistenie nákladov na technickú pomoc v zahraničí pri záchrannej akcii, poistenie batožiny poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu, úrazové poistenie. Klient počas platnosti celoročného cestovného poistenia môže kedykoľvek vycestovať v rámci SVETA, pričom dĺžka vycestovania môže byť až 30 dní.

Poisťovňa Generali

Odporúča balíček cestovného poistenia Komfort, ktoré kryje všetky najčastejšie sa vyskytujúce riziká, ako je poistenie liečebných nákladov, poistenie pátrania a záchrany, poistenie zodpovednosti za škodu, úrazové poistenie a poistenie batožiny. Cestovné poistenie kryje už v rámci základného balíčka bežné športy, ako je napríklad plávanie, surfovanie, jachting, ale aj potápanie sa s inštruktorom, resp. potápanie sa s licenciou, a nie je si tak potrebné nič viac pripoistiť. V tomto modelovom prípade má však klient v pláne sa na dovolenke venovať aj rizikovým športom, ako je kaňoning, skalolezectvo či rafting, preto je potrebné si k cestovnému poisteniu pripoistiť aj pripoistenie Šport, ktoré ho bude kryť aj počas týchto adrenalínových športov. Cena pre modelovú situáciu je 39,96 eura.

Poisťovňa Groupama

Pre cestujúcich, ktorí na dopravu do Chorvátska využijú napríklad autobusovú dopravu, cestu vlakom alebo lietadlom, odporúča stredný balík Štandard za 9,32 eura na 10 dní, ktorý spoľahlivo pokryje bežné neočakávané situácie. V oboch balíkoch klienti majú poistenú aj batožinu, osobné a cestovné doklady, vrátane optických a elektronických prístrojov.

ČSOB Poisťovňa

Nastavenie parametrov a výber toho najvhodnejšieho poistenia sa odvíja do veľkej miery od toho, ako často klient počas roka cestuje a do ktorých krajín. Teda či spomínaná dovolenka v Chorvátsku je jedinou cestou do zahraničia počas roka a klientovi stačí krátkodobé cestovné poistenie alebo je pre neho výhodnejšie uzatvoriť celoročné poistenie Tiež od toho, či a aký balík služieb banky využíva, pretože napríklad, ak má balík služieb Extra Pohoda, cestovné poistenie k platobnej karte vo variante Standard na celý rok je v ňom už zahrnuté. Klient zaň teda neplatí nič navyše. A, samozrejme, výber poistenia závisí aj od toho, čomu sa bude klient na dovolenke venovať, či cestuje letecky alebo autom a rozhodne sa pre pripoistenie pre prípad nepojazdného vozidla, či sa rozhodne poistiť si zodpovednosť za škodu, batožinu podobne. Ak si vyberie základný balík poistného krytia, tak ho poistenie vyjde na 12,40, ak optimálny, tak zaplatí 17,90, ak prémiový, tak ho poistenie vyjde na 25,90 eura.

debata chyba
Viac na túto tému: #poistenie #letná dovolenka #cestovné poistenie