Aké poistenie na dovolenku potrebuje bezdetný pár?

Manželský pár bez detí alebo nezosobášená dvojica chce stráviť 10 dní v Chorvátsku. Aké poistenie potrebuje?

24.07.2019 07:00
cestovanie, cestovatelia, dvojica, mapa,... Foto:
Ilustračné foto
debata
====== Poisťovňa Allianz ======

Poistenie liečebných nákladov: 22,04 eura. V prípade, ak si klient objedná fixný balík zahŕňajúci poistenie úrazu, poistenie batožiny, poistenie zodpovednosti za škodu a poistenie doplnkových asistenčných služieb, zaplatí 32,30 eura.

Poisťovňa Kooperatíva

GLOBAL – poistenie pre manželov na 10 dní je v cene 40 eur.

Komunálna poisťovňa

Cena za poistenie – 37,12 eura, pričom zahŕňa poistenie liečebných nákladov, úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu, batožiny a asistenčné služby. Ide o kombináciu poistení, ktorú odporúča ako základ pre cesty do zahraničia. Pre náročnejších klientov ponúka poisťovňa širší rozsah poistenia, napr. poistenie storna zájazdu, predčasného návratu alebo poistenie pre prípad nepojazdného vozidla.

Poisťovňa Union

Ak by išlo o manželský pár, ktorý ide na dovolenku s cieľom aktívneho, ba až adrenalínového športu, odporučili by individuálne cestovné poistenie – územná platnosť: Európa – riziková skupina: Šport – táto riziková skupina pokrýva akýkoľvek druh športu. Pre štandardný rozsah odporúča dojednať rozsah poistenia: poistenie liečebných nákladov v zahraničí (obsahujú asistenčné služby v zahraničí) poistenie nákladov na technickú pomoc v zahraničí pri záchrannej akcii , poistenie batožiny, poistenie všeobecnej zodpovednosti za škodu, úrazové poistenie. Aj v tomto prípade je možnosť výberu z rôznorodej škály pripoistení.

Poisťovňa Generali

Klientom by odporúčali uzatvoriť si cestovné poistenie Komfort, ktoré kryje poistenie liečebných nákladov, pátrania a záchrany, poistenie zodpovednosti za škodu, poistenie trvalých následkov úrazu a poistenie batožiny. Ak klienti cestujú na dovolenku vlastným autom, odporúča uzatvoriť taktiež pripoistenie asistencie k vozidlu.

Toto poistenie kryje napríklad prípady technickej poruchy na vozidle, haváriu, defekt, nedostatok pohonných hmôt či vybitie batérie. Klientovi poskytne pomoc a kontakty a zorganizuje opravu na mieste, odtiahnutie do servisu alebo úschovu vozidla. Ak nebude možné do 12 hodín vozidlo opraviť, zabezpečí a uhradí aj náhradné vozidlo či náhradné ubytovanie (maximálne však po dobu piatich dní). Cena pre modelovú situáciu: 54 eur (v sume je zarátané aj pripoistenie asistencia k vozidlu: 2,20 eura/deň).

Poisťovňa Groupama

Pre 4-člennú rodinu aj bezdetný pár cestujúci do Chorvátska autom odporúča najvyšší balík Exclusive za cenu poistného 36,43 eura, ktorý okrem poistenia liečebných nákladov, zodpovednosti za škody na zdraví či majetku, zahŕňa aj krytie nákladov na ubytovanie a cestovné náklady v prípade nepojazdného auta.

ČSOB Poisťovňa

Nastavenie parametrov a výber toho najvhodnejšieho poistenia sa odvíja do veľkej miery od toho, ako často klient počas roka cestuje a do ktorých krajín. Teda či spomínaná dovolenka v Chorvátsku je jedinou cestou do zahraničia počas roka a klientovi stačí krátkodobé cestovné poistenie alebo je pre neho výhodnejšie uzatvoriť celoročné poistenie Tiež od toho, či a aký balík služieb banky využíva, pretože napríklad, ak má balík služieb Extra Pohoda, cestovné poistenie k platobnej karte vo variante Standard na celý rok je v ňom už zahrnuté. Klient zaň teda neplatí nič navyše.

A samozrejme, výber poistenia závisí aj od toho, čomu sa bude klient na dovolenke venovať, či cestuje letecky alebo autom a rozhodne sa pre pripoistenie pre prípad nepojazdného vozidla, či sa rozhodne poistiť si zodpovednosť za škodu, batožinu podobne. Ak si vyberie základný balík poistného krytia, tak poistenie vyjde na 24,80, ak optimálny, tak zaplatí 35,80, ak prémiový, tak poistenie vyjde na 51,80 eura.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #poistenie #cestovné poistenie