Koľko stojí poistenie domu proti povodni?

Koľko zaplatíte za poistenie domu v hodnote 100-tisíc eur, aby bol chránený proti povodniam?

24.06.2013 15:04
Žiar na hronom, povodeň Foto:
Ilustračné foto.
debata (4)

Allianz Slovenská poisťovňa

  • Pre poistenie rodinného domu v hodnote 100 000 eur na modul Standard pri nulovej spoluúčasti, kde je krytá povodeň a záplava do výšky 30 % z poistnej sumy, je poistné vo výške 70 eur. V prípade 100-percentného krytia povodne a záplavy je možné dojednať modul Optimal, kde je poistné vo výške 86 eur.

Kooperativa poisťovňa

  • Poistenie rodinného domu vo variante, ktorý obsahuje aj povodeň, pri bežných obchodných zľavách a pri spoluúčasti 166 eur vychádza v poisťovni Kooperativa ročne na 39 eur.

Generali Slovensko

  • Za poistenie by v tomto prípade nový klient zaplatil 90 eur, pričom by bol poistený automaticky na všetky riziká (požiar, výbuch, priamy a nepriamy úder blesku, povodeň a záplava, víchrica, krupobitie, zosuv pôdy, zrútenie skál alebo zemín, pád predmetov, voda unikajúca z vodovodných zariadení, škody spôsobené snehom a námrazou, zemetrasenie, krádež, vandalizmus, náraz dopravného prostriedku, rozbitie skla) a taktiež by automaticky bez doplatku získal k štandardným rizikám aj špeciálne poistné riziká (poistenie hrobov, strata zisku z nájmu, atmosférické zrážky, škody spôsobené dymom, krádež stavebného materiálu a stavebnej techniky).

ČSOB poisťovňa

  • Ak by sme uvažovali základný rozsah vrátane záplavy a povodne, tak poistenie takejto nehnuteľnosti sa začína na 78 eurách. Samozrejme, v závislosti od prevedenia táto suma môže byť aj vyššia.

Union poisťovňa

  • Ročné poistné 75,20 eura zaplatí klient, ak si poisťuje rodinný dom v hodnote 100-tisíc eur majúci tieto parametre: daný človek nie je klientom Union poisťovne, nemá poistené iné produkty, spoluúčasť je nulová, pričom sa hradia škody od 50 eur, rodinný dom nebol za posledných 10 rokov zaplavený, okrem povodne má klient v danom poistnom kryté aj iné škody spôsobené napr. požiarom, výbuchom, bleskom, víchricou, krupobitím, zemetrasením, vodovodnými škodami, ale aj odcudzením stavebných súčastí.

AXA poisťovňa

  • V prípade poistenia trvalo obývaného rodinného domu, ktorého hodnota predstavuje sumu 100 000 eur, ročné poistné je vo výške 80 eur vrátane krytia povodne a záplavy.

Komunálna poisťovňa

  • Poistenie nehnuteľnosti na túto sumu vyjde na 36,67 eura ročne.

Uniqa poisťovňa

  • Ročné poistné vyjde v tomto prípade na 70 eur pri nulovej spoluúčasti. Ľudia, ktorí majú aj iné poistenie, majú ešte nárok na dodatočnú zľavu.

Wüstenrot poisťovňa

  • Výška poistného (či už mesačného, alebo ročného) sa odvíja od hodnoty nehnuteľnosti pri poistení nehnuteľnosti a hodnoty vecí v domácnosti pri poistení domácnosti. Dôležité je vedieť aj celkovú zastavanú (resp. podlahovú) plochu. Ak predpokladáme, že ide o štandardný rodinný dom s celkovou zastavanou plochou do 120 štvorcových metrov, ročné poistné by bolo vo výške 55 eur.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba