Škody na autách pre výtlky výrazne rastú, hlási poisťovňa

Allianz-Slovenská poisťovňa zaregistrovala od začiatku zimy 600 poistných udalostí v havarijnom poistení spôsobených výtlkom.

26.02.2013 11:25
Výtlky, Bajkalská, Bratislava Foto: ,
Výtlky na Bajkalskej ulici v Bratislave
debata (11)

Jazda na slovenských cestách pre časté sneženie a mrazy často pripomína podľa vyjadrení spoločnosti slalom medzi výtlkmi, ktorý však nie vždy končí bez nehody. Celková výška škôd dosiahla približne 569 tisíc eur a priemerná výška škody predstavovala 958 eur.

V porovnaní s predošlými rokmi tak ide podľa vyjadrení Allianzu o rapídny nárast poistných udalostí aj celkovej sumy. Minulú zimu zaznamenala spoločnosť 354 poistných udalostí spôsobených výtlkom v celkovej výške 387 tisíc eur.

"Už pred koncom februára tak Allianz registruje viac poistných udalostí ako za celú minuloročnú zimu. Pri takomto trende by išlo až o dvojnásobný nárast poistných udalostí v porovnaní s predošlým rokom,“ uviedla spoločnosť.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.

11 debata chyba