Na Silvestra pozor na periny a vankúš

Len zdanlivo možno na Silvestra pokojne vyvetrať byt. Prečo to nerobiť, naznačuje kuriózna udalosť, ktorú presne pred rokom zaznamenala poisťovňa Generali Slovensko.

31.12.2011 19:36
Ohňostroj Foto:
Ilustračné foto
debata

„Pri novoročných oslavách sme zaznamenali prípad, keď sa vystrelená svetlica odrazila tak, že vletela oknom do spálne bytu, kde spálila posteľ s perinami, vankúšmi, dekou, ale aj ratanový obklad,“ opisuje hovorkyňa poisťovne Lucia Makayová.

Na záver roka by si väčší pozor mali dávať aj majitelia psov. „Majiteľ psa s ním bol pred silvestrovským večerom na prechádzke, v tesnej blízkosti vybuchla petarda, pes sa vyplašil, mykol sa a majiteľ spadol a na zľadovatenom povrchu si zlomil nohu a od hlasitého výbuch petardy si čiastočne poškodil sluch,“ tvrdí Judita Smatanová, hovorkyňa Union poisťovne.

O vtipné príhody nemajú poisťovne núdzu ani počas Vianoc. Kapor vo vani býva síce typickým oživením sviatkov, v spojení s pokazeným kohútikom sa však v jednej rodine životný priestor kapra nečakane zväčšil až na celú kúpeľňu.

„Keďže odtok bol pochopiteľne zavretý, kvapkajúci kohútik pomaly naplnil vaňu a vytopil celú kúpeľňu spolu so susedmi. Jediný, kto sa celej udalosti potešil, bol kapor, ktorý si tak mohol zaplávať v celej kúpeľni,“ povedala Lucia Muthová, hovorkyňa Allianz Slovenskej poisťovne.

Niekto môže spomínať aj na nasadzovanie vianočného stromčeka do stojana. „Kuriozitou sa dá nazvať prípad, keď klientovi vianočná jedlička pri neúspešnom nasadzovaní do stojana niekoľkokrát padla, pričom raz sa jej ,,obeťou“ stal LCD televízor položený na vedľajšej skrinke, ktorý sa úderom padajúceho stromčeka zosunul na zem a poškodil," povedala Andrea Király z ČSOB poisťovne. Bez problémov nemusí skončiť ani zdobenie vianočného stromčeka.

„Práve pri zdobení stromčeka spadol klient zo stoličky, a hoci sa mu pri páde nič nestalo, skríkol tak, že vyľakal svojho psa, a ten ho pohrýzol do ramena,“ dodáva Makayová.

Nie každému sa tiež cez Vianoce oplatilo staviť na povery a pre možnosť uvidieť zlaté prasiatko – celý deň nič nejesť. Hlad minimálne v jednom prípade zvíťazil už na obed. „Mali sme prípad, keď klient nahlásil poistnú udalosť – hospitalizáciu v nemocnici a v anamnéze bolo napísane: pacient včera zjedol štyri rezne priamo z panvice, večer vypil jedno pivo a oddnes má bolesti brucha,“ povedal Šimon Kollár, hovorca Wüstenrot poisťovne.

Panikáriť sa neoplatilo ani pri nákupe darčekov v poslednej chvíli. „Naša klientka sa po úspešných vianočných nákupoch pokúšala otvoriť svoju modrú Feliciu a v zhone si neuvedomila, že kľúč vtlačila a následne zalomila v zámke inej modrej Felicie, ktorá parkovala vedľa,“ dodáva Makayová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba