Aegon začne ponúkať aj neživotné poistenie

Poisťovňa Aegon plánuje od leta ponúkať aj produkty neživotného poistenia. Pre Pravda.sk to potvrdil Branislav Buštík, riaditeľ pre obchod a marketing Aegon Životnej poisťovne.

02.05.2010 06:50
poistenie, dom, ruky, ochrana Foto:
V neživotnom poistení začne Aegon ponúkať poistky na nehnuteľnosti a domácnosť.
debata

„Požiadali sme už o licenciu, začneme ponúkať produkt poistenia nehnuteľnosti a domácnosti pre fyzické osoby,“ uviedol. „Chceme poskytovať kvalitné a inovatívne produkty pre širokú verejnosť s komplexným poistným krytím a zároveň spoľahlivú a rýchlu likvidáciu poistných udalostí,“ uviedol Buštík o cieľoch a zámeroch v novej oblasti podnikania.

Podnikať v oblasti neživotného poistenia plánuje Aegon aj v Čechách a to do konca prvého polroka. S odvolaním sa na hovorkyňu Aegonu Ivanu Dingovú to uviedol server denníka E15. Poisťovňa Aegon na poskytovanie neživotného poistenia získala licenciu od Českej národnej banky. Doposiaľ v Čechách pôsobí ako životná poisťovňa a penzijný fond. „Vstup do neživotného poistenia bude z hľadiska konkurencie na trhu určite pozitívne, pre zákazníkov by mohol priniesť tlak na cenu najmä v oblasti majetkového poistenia,“ povedal výkonný riaditeľ Českej asociácie poisťovní Tomáš Síkora.

V oblasti životných poistiek sa Aegon zameriava na bohatšiu klientelu. V neživotných poistkách, vrátane havarijného a povinného zmluvného poistenia, však bude podľa informácií E15 mieriť aj na širšiu verejnosť.

Poisťovacia spoločnosť Aegon patrí medzi desať najväčších poisťovní na svete. Na slovenský trh vstúpila v roku 2003.

debata chyba