Nivea, Dove, aj ďalšie. Tieto výrobky od populárnych značiek kozmetiky si určite nekupujte. Varujú pred nimi úrady

Úrad verejného zdravotníctva SR znova varuje pred nebezpečnými kozmetickými produktami.

30.04.2024 12:50
produkty Foto:
Nebezpečné produkty
debata (1)

„Upozorňujeme na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii, ktoré do systému Safety Gate/RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, v Rumunsku, v Estónsku, v Českej republike a v Maďarsku,“ informujú na svojom Facebookovom profile.

Členské štáty a Komisia sú povinné sprístupniť verejnosti informácie týkajúce sa ohrozenia zdravia a bezpečnosti spotrebiteľa pochádzajúceho z výrobkov. Z tohto dôvodu úrady verejného zdravotníctva v Slovenskej republike uverejňujú informácie o týchto upozorneniach na svojich webových stránkach a prostredníctvom mé­dií.

Zoznam produktov nájdete tu:

Vzhľadom na voľný pohyb tovaru v rámci Únie nie je možné potvrdiť ani vylúčiť, že výrobky v upozorneniach sa môžu nachádzať aj na trhu v Slovenskej republike. Z tohto dôvodu úrady verejného zdravotníctva vykonávajú kontrolu týchto výrobkov v SR.

V hláseniach majú byť uvedené informácie na identifikáciu daného výrobku, napr. názov výrobku, značka, typ, výrobná dávka, čiarový kód, krajina pôvodu, zodpovedná osoba, popis výrobku a pod. Konkrétne hlásenie sa týka konkrétneho výrobku t.j. vyššie uvedené identifikačné údaje musia byť identické (rovnaký názov, výrobná dávka a pod.)

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #produkty #nebezpečné