Pôdohospodárska platobná agentúra už prijíma žiadosti o zelenú naftu

Oprávnení žiadatelia budú môcť z tohto systémového opatrenia celkovo získať 30 mil. eur na podporu špeciálnej a špecializovanej rastlinnej a živočíšnej prvovýroby.

19.08.2019 14:30
pole traktor polnohospodárstvo tráva obilie Foto:
Ilustračné foto
debata (1)
Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) začala od pondelka prijímať žiadosti o zelenú naftu od slovenských poľnohospodárov. Na tlačovej besede o tom informoval generálny riaditeľ PPA Juraj Kožuch. Požiadať o túto štátnu podporu môžu do 20. septembra 2019 tí žiadatelia, ktorí si aktivovali používateľské konto na štátnom DataCentre. Doteraz si ho vytvorilo vyše 3 000 subjektov.

Zelená nafta je prvá systémová podpora v agrosektore v histórii Slovenska, ktorá bude realizovaná plne elektronicky. Oprávnení žiadatelia budú môcť z tohto systémového opatrenia celkovo získať 30 mil. eur na podporu špeciálnej a špecializovanej rastlinnej a živočíšnej prvovýroby. V živočíšnej výrobe je podpora zameraná na chov hovädzieho dobytka, ošípaných, oviec, kôz, koní, ale aj hydiny. V rastlinnej výrobe ide predovšetkým o vybrané druhy ovocia zeleniny, strukovín, okopanín, nechýbajú ani olejniny ako mak či ľan.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dotácie #pôda #Poľnohospodárska platobná agentúra