Rok 2019 priniesol viac peňazí pre rodiny s deťmi, penzistov aj zamestnancov

Súbežné poberanie materského matkou i otcom, vyššie materské, nemocenské, penzie, ale aj vyššia minimálna mzda, obedy zadarmo. Zmeny, ktoré so sebou prináša rok 2019.

13.02.2019 06:00
rodina, jeseň, rodičia, deti, dedko, babka Foto:
Prínosom pre rodiny sú aj bezplatné obedy pre deti.
debata

Penzisti už dostávajú rozhodnutia o valorizácii penzií. „Dôchodky sa v roku 2019 zvýšia o 2,6 % mesačnej sumy penzie, najmenej však o pevnú sumu určenú ako 2 % z priemernej mesačnej sumy príslušného druhu dôchodku vykázanej Sociálnou poisťovňou k 30. júnu 2018,“ konštatoval riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Ľuďom, ktorí majú dôchodok zvýšený na sumu minimálnej penzie, Sociálna poisťovňa prepočíta priznaný starobný dôchodok a ak jeho suma po valorizácii nebude prekračovať sumu minimálnej penzie, bude aj naďalej vyplácať dôchodok zvýšený na sumu minimálneho.

Sociálna poisťovňa upozorňuje tých penzistov, ktorých dôchodok podlieha exekúcii, že sa im zmenia exekučné zrážky. „Valorizáciou dôchodku sa zvýši príjem exekvovaného dôchodcu. Prepočet exekučnej zrážky dôchodcovi, ktorý má exekúciu, vykoná Sociálna poisťovňa individuálne a to tak, že z valorizovaného dôchodku sa odpočíta základná suma, ktorá musí dôchodcovi zostať. Je to 100 % životného minima, teda 205,07 eura mesačne. Na každú osobu, ktorej dôchodca poskytuje výživné, mu musí zostať ďalších 50 % sumy životného minima, teda 102,53 eura mesačne. Okrem toho sa ešte osobitne prihliada na prípady, ak je pohľadávkou výživné na maloleté dieťa,“ píše sa v správe Sociálnej poisťovne.

Zmeny nastali aj pri poberaní materskej dávky, ktorú už môžu čerpať obaja rodičia naraz, každý však na iné dieťa. Matka, ktorá poberá materské na mladšie dieťa, sa tak môže dohodnúť s otcom, že prevezme do starostlivosti staršieho súrodenca a ostane s ním na rodičovskej dovolenke. Upravil sa aj výpočet materského pri reťazových pôrodoch. Po novom sa tak poistenke počíta materské z príjmu, ktorý by mala pri začatí poberania ďalšieho materského, a nie z tzv. minimálneho vymeriavacieho základu tak ako doteraz. Ide o prípady, keď sa v období rozhodujúcom na výpočet dávky pri ďalšom dieťati vyskytlo aj obdobie dočasnej pracovnej neschopnosti, ktorá súvisí s tehotenstvom. Pri reťazových pôrodoch tak už nesmie byť výška materského nižšia ako pri prvom dieťati.

Výraznejšie vzrástla aj minimálna mzda. Jej suma je 520 eur, čo v čistom predstavuje 430,35 eura. Na výplatách si v tomto roku nájdu viac aj zamestnanci, ktorí pracujú v neštandardnom čase. O prvé zvýšenie príplatkov za prácu v noci a počas víkendu sa postarala vyššia minimálna mzda. Od 1. mája 2019 sa zvýšia opäť. Mzdové zvýhodnenie za nočnú zmenu bude predstavovať 40 % minimálnej hodinovej mzdy za každú odpracovanú hodinu, čo je 1,20 eura. Za prácu v sobotu dostanú zamestnanci príplatok vo výške 50 % minimálnej hodinovej mzdy, čiže 1,49 eura navyše za hodinu. Ak pôjdu do práce v nedeľu, budú mať nárok na 100 % minimálnej hodinovej mzdy, čo predstavuje plus 2,99 eura ku každej hodine.

Prínosom pre rodiny sú bezplatné obedy pre ich deti. Zároveň sa zvýšili aj rodinné dávky, napr. rodičovský príspevok stúpol na 220,70 eura, prídavok na dieťa je 24,34 eura. „Bol by som rád, ak by sa nám podarilo v tomto roku dohodnúť v koalícii radikálnejšie zvýšenie rodičovského, možno aj o sto eur," priblížil plány minister práce Ján Richter.

Nový rok priniesol zmeny aj v podpore náhradných rodín. Upravili sa sumy opakovaného príspevku dieťaťu diferencovane podľa veku dieťaťa na úroveň úhrady výdavkov na dieťa v profesionálnej rodine. Výška opakovaného príspevku na dieťa vo veku do 10 rokov je 2-násobok životného minima dieťaťa, čo predstavuje 187,30 eura. Na dieťa vo veku od 10 do 15 rokov veku sa príspevok zvyšuje na 215,40 eura a na dieťa nad 15 rokov veku na 234,10.

„V porovnaní s minulým rokom ide o výrazný nárast, pretože dovtedy bola výška príspevku jednotná, a to 142,98 eura na každé dieťa,“ konštatoval minister. Rozšíril sa aj okruh oprávnených osôb na opakovaný príspevok o náhradných rodičov, ktorí majú dieťa zverené do náhradnej osobnej starostlivosti a nie sú príbuzným v priamom rade. Tým sa poskytuje opakovaný príspevok v sume 182,60 eura. Do minulého roka naň nárok nemali.

Zmeny v sociálnom poistení najmä pre rodiny s deťmi

Dôchodcovia

Starobný dôchodok

na to, aby ste ho dostali, musíte mať odpracovaných najmenej 15 rokov a dosiahnuť dôchodkový vek. Ten je stanovený na 62 rokov 6 mesiacov. Predĺženie dôchodkového veku sa naďalej nevzťahuje na poistencov, ktorým súčasná právna úprava umožnila zachovať znížený dôchodkový vek (poistenci, ktorí pracovali potrebný počet rokov v zamestnaní zaradenom do I. pracovnej kategórie, I. a/alebo II. kategórie funkcií, a ženy v závislosti od počtu vychovaných detí). Znížený dôchodkový vek zostáva zachovaný aj podľa novej právnej úpravy. (Informácie o poistencoch, ktorých sa predĺženie dôchodkového veku netýka, sú uvedené na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Slovník pojmov – Dôchodkový vek.)

Predčasný dôchodok

dostať ho môže ten, kto odpracoval najmenej 15 rokov, chýbajú mu najviac dva roky do dovŕšenia dôchodkového veku a výška jeho predčasnej penzie ku dňu, od ktorého o ňu požiadal, je vyššia ako 1,2-násobok sumy životného minima pre plnoletú osobu, teda vyššia ako 246,10 eura. Suma predčasnej penzie sa zníži o 0,5 % za každých začatých 30 dní obdobia od vzniku nároku

Na to, aby ste dostali starobný dôchodok,... Foto: SHUTTERSTOCK
seniori, penzisti, pár, dôchodok Na to, aby ste dostali starobný dôchodok, musíte mať odpracovaných najmenej 15 rokov a dosiahnuť dôchodkový vek.

Valorizácia

Dôchodky sa už zvyšujú o 2,6 % mesačnej sumy dôchodku, najmenej však o pevnú sumu určenú ako 2 % z priemernej mesačnej sumy príslušného druhu dôchodku vykázanej Sociálnou poisťovňou k 30. júnu 2018. O zvýšenie dôchodku netreba žiadať, poberatelia dôchodkov dostanú písomné rozhodnutie. Dôchodky vo vyššej sume budú prvý raz vyplatené vo výplatnom termíne za mesiac január 2019 aj s doplatkom zvýšenia od 1. januára 2019 do dňa predchádzajúceho výplatnému termínu v januári 2019.

Minimálny dôchodok

nárok na zvýšenie dôchodku na minimálny dôchodok má poberateľ starobného alebo invalidného dôchodku po dovŕšení dôchodkového veku. Podmienky nároku splní poberateľ dôchodku vtedy, ak získa najmenej 30 rokov kvalifikovaného obdobia dôchodkového poistenia, výška dôchodkových príjmov je nižšia ako výška minimálneho dôchodku a požiadal o priznanie všetkých dôchodkov, na ktoré by mohol mať nárok (napríklad poberateľka starobného dôchodku – vdova musí požiadať aj o priznanie vdovského dôchodku). Za 30 rokov kvalifikovaného obdobia patrí minimálny dôchodok 278,90 eura, maximálna suma stanovená nie je.

Vyšší príspevok pozostalým po účastníkoch národného boja za oslobodenie

Z 20 na 35 eur sa zvýšil príspevok vdovám a vdovcom po účastníkoch národného boja za oslobodenie. Keďže príspevok je súčasťou vyplácaného dôchodku, Sociálna poisťovňa tejto skupine poberateľov vyplatí dôchodok od výplatného termínu v januári 2019 vo zvýšenej sume. Vyplýva to zo zákona o poskytovaní príspevku účastníkom národného boja za oslobodenie a vdovám a vdovcom po týchto osobách. O zvýšenie príspevku nie je potrebné žiadať. Oprávneným osobám Sociálna poisťovňa zašle do konca marca 2019 aj písomné rozhodnutie o zvýšení príspevku.

Matky

Materské

  • dostane matka z dôvodu tehotenstva alebo starostlivosti o narodené dieťa. Nárok na dávku má zamestnankyňa, živnostníčka, dobrovoľne nemocensky poistená žena či taká, ktorej vznikol nárok na materské po zániku nemocenského poistenia v ochrannej lehote. Na jej výplatu treba predložiť žiadosť potvrdenú lekárom a zamestnávateľom; živnostníčka a dobrovoľne poistená osoba a žena, ktorá je v ochrannej lehote, podajú žiadosť v pobočke Sociálnej poisťovne, navyše matka musí oznámiť aj rodné číslo dieťaťa
  • výška dávky je 75 % denného vymeriavacieho základu, resp. pravdepodobného denného vymeriavacieho základu. Maximálna výška materského je 1 458,50 eura mesačne pri 31-dňovom mesiaci a 1 411,40 eura pri 30-dňovom mesiaci.

Ošetrovné

je nemocenská dávka, ktorú poisťovňa vypláca z dôvodu ošetrovania chorého dieťaťa, manžela, manželky, rodiča alebo rodiča manžela (manželky) alebo z dôvodu starostlivosti o dieťa do 10 rokov veku. Ak poistenec žiada o túto dávku, musí splniť podmienku osobnej a celodennej potreby ošetrovania alebo osobnej a celodennej potreby starostlivosti o dieťa. Výška dávky je maximálne 345,10 eura za 10 kalendárnych dní.

Vyrovnávacia dávka

sa poskytuje zamestnankyni, ak je z dôvodu tehotenstva preradená na inú prácu, pretože prácu, ktorú predtým robila, nemôžu robiť tehotné ženy. Nárok si žena uplatňuje predložením žiadosti potvrdenej lekárom a zamestnávateľom, pričom podmienkou nároku je preradenie na inú prácu počas tehotenstva alebo materstva, trvanie nemocenského poistenia, príjem, ktorý sa považuje za vymeriavací základ. Výška dávky sa určuje z mesačného vymeriavacieho základu (MVZ), teda 55 % z rozdielu medzi MVZ, ktorým je 30,4167-násobok denného vymeriavacieho základu, a vymeriavacím základom, z ktorého zamestnankyňa platí poistné na nemocenské poistenie po preradení na inú prácu

Vyrovnávacia dávka sa poskytuje zamestnankyni,... Foto: SHUTTERSTOCK
mama, dieťa, materské Vyrovnávacia dávka sa poskytuje zamestnankyni, ak je z dôvodu tehotenstva preradená na inú prácu, pretože prácu, ktorú predtým robila, nemôžu robiť tehotné ženy.

Pri druhom a ďalšom dieťati sa materské zvýši bez žiadosti

Tým mamičkám, ktorým bol priznaný nárok na materské v roku 2018 a tento nárok im prešiel aj do tohto roku, Sociálna poisťovňa v týchto dňoch prepočítava výšku dávky. Ide výlučne o dávky priznané pri tzv. reťazových pôrodoch (to znamená dávka pri druhom a ďalších deťoch, ak medzi pôrodmi matky iba poberali materské alebo čerpali rodičovskú dovolenku). Sociálna poisťovňa materské prepočítava automaticky, bez podania žiadosti.

Cieľom je to, aby dávky po pôrode druhého, prípadne ďalšieho dieťaťa neboli nižšie ako pri predchádzajúcich deťoch. Mamičkám, ktorým bola dávka v r. 2018 vypočítaná z tzv. predpokladaného príjmu, Sociálna poisťovňa porovnáva výšku materského s materským poskytovaným z toho istého nemocenského poistenia pri predchádzajúcich deťoch a v prípade, ak sa materské pri predchádzajúcich deťoch vyplácalo z vyššieho základu, od 1. 1. 2019 im automaticky materské zvýši.

Toto zvýšenie sa týka tých mamičiek, ktoré: od zániku nároku na predchádzajúce materské sú stále zamestnané u toho istého zamestnávateľa, do nástupu na novú materskú dovolenku iba poberali materské alebo čerpali rodičovskú dovolenku, materské pri novej materskej dovolenke sa určilo z predpokladaného príjmu z dôvodu, že v rozhodujúcom období nedosahovali príjem, predchádzajúce materské aj nové materské sú priznané z toho istého nemocenského poistenia. Zvýšenie materského sa primerane vzťahuje aj na samostatne zárobkovo činné osoby. Sociálna poisťovňa predpokladá, že počas januára 2019 takto prepočíta a navýši asi 1 500 dávok materské. Mamičky o tom dostanú z poisťovne písomné rozhodnutie.

Matka i otec môžu poberať materské súbežne

S účinnosťou od 1. januára 2019 novela zákona o sociálnom poistení umožňuje aj tzv. súbežné poberanie materského matkou aj otcom v rovnakom období. Podmienkou je, že každý z rodičov bude poskytovať starostlivosť inému dieťaťu.

Zamestnanci

Podpora v nezamestnanosti

nárok na ňu máte, ak ste v evidencii nezamestnaných a spĺňate podmienky nároku. Žiadosť treba podať v pobočke Sociálnej poisťovne, pričom sa za ňu považuje rozhodnutie o zaradení do evidencie nezamestnaných vydané úradom práce, pričom jej výška je 50 % denného vymeriavacieho základu a vypláca sa za počet dní v mesiaci. Maximálna výška dávky pri 31-dňovom mesiaci je 972,30 eura a v 30-dňovom mesiaci 941 eur.

Nárok na podporu v nezamestnanosti máte, ak ste... Foto: SHUTTERSTOCK
zamestnanci, práca, továreň Nárok na podporu v nezamestnanosti máte, ak ste v evidencii nezamestnaných a spĺňate podmienky nároku.

Garančné poistenie

chráni zamestnancov pre prípad platobnej neschopnosti zamestnávateľa, aby mohol uspokojiť ich nároky na úhradu príspevkov na starobné dôchodkové sporenie (netýka sa živnostníkov, dohodárov však áno). Maximálna suma dávky je 2 862 eur.

Úrazové poistenie

  • je povinné poistenie zamestnávateľa na uspokojenie nárokov zamestnanca v prípade zodpovednosti za škodu vzniknutú v dôsledku jeho pracovného úrazu či choroby z povolania
  • úrazová renta a pozostalostná úrazová renta. Úrazová renta je pravidelnou peňažnou dávkou, ktorá má človeku zmierniť pokles zárobku v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania po jeho opätovnom zaradení sa do pracovného procesu a kompenzovať pokles schopnosti pracovať. Pozostalostná úrazová renta je tiež pravidelnou dávkou a pomáha zabezpečiť tých, ktorým poškodený, ktorý zomrel v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania, bol povinný poskytovať výživu na základe rozhodnutia súdu. Úrazová renta a pozostalostná úrazová renta sa zvýšili o 2,6 %
  • úrazový príplatok - vypláca sa v sume 55 % hrubej mzdy od 1. dňa choroby vzniknutej v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania do tretieho dňa tejto dočasnej pracovnej neschopnosti, 25 % mzdy od 4. dňa
  • suma jednorazového vyrovnania sa určí ako súčin 365-násobku denného vymeriavacieho základu a koeficientu určeného ako podiel čísla zodpovedajúceho percentuálnemu poklesu pracovnej schopnosti a čísla 100
  • jednorazové odškodnenie: maximálna suma jednorazového odškodnenia manžela alebo manželky je 55 992,30 eura, maximálna suma úhrnu súm jednorazového odškodnenia nezaopatrených detí je tiež 55 992,30 eura
  • pracovná rehabilitácia, rehabilitačné: rehabilitačné sa poskytuje za kalendárne dni trvania pracovnej rehabilitácie. Suma rehabilitačného je 80 % denného vymeriavacieho základu poškodeného
  • rekvalifikácia a rekvalifikačné: výška rekvalifikačného je 80 % denného vymeriavacieho základu
  • náhrada za bolesť a sťaženie spoločenského uplatnenia: pri určení výšky náhrady sa vychádza z celkového počtu bodov, ktorým sa bolesť alebo sťaženie spoločenského uplatnenia ohodnotilo v lekárskom posudku, a zo sumy za jeden bod podľa príslušného predpisu. Suma náhrady je určená ako súčin počtu bodov a sumy za jeden bod
  • náhrada nákladov spojených s liečením sa poskytuje podľa predložených dokladov v sume, ktorá nebola uhradená zo zdravotného poistenia a ktoré boli posúdené posudkovým lekárom ako účelne vynaložené náklady spojené s liečením. Suma náhrady je maximálne 27 996,40 eura
  • náhrada nákladov spojených s pohrebom je maximálne v sume 2 800,30 eura

Všetci

Invalidný dôchodok

je možné priznať človeku, ktorý je invalidný, odpracoval potrebný počet rokov a ku dňu vzniku invalidity nesplnil podmienky nároku na starobný alebo mu nebol priznaný predčasný dôchodok. Za osobitne stanovených podmienok ho môže dostať aj človek, ktorý sa stal invalidným pred dovŕšením veku, v ktorom sa končí povinná školská dochádzka, alebo v období, v ktorom je nezaopatreným dieťaťom

Vdovský a vdovecký dôchodok

dostane žena po manželovi alebo manžel po manželke, ktorý/á ku dňu smrti poberal/a starobný, predčasný starobný alebo invalidný dôchodok alebo ku dňu smrti splnil/a podmienky nároku na starobný dôchodok alebo získal/a počet rokov dôchodkového poistenia potrebný na vznik nároku na invalidný dôchodok alebo zomrel/a v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania. Jeho výška je 60 % starobného alebo invalidného dôchodku, na ktorý mal alebo by mal nárok zomretý manžel ku dňu smrti. Nárok na jeho výplatu trvá jeden rok od smrti manžela/ky.

Po uplynutí jedného roka zaniká iba nárok na výplatu, samotný nárok na dôchodok však trvá aj naďalej. Po tomto termíne nárok na výplatu trvá iba vtedy, ak sa vdova/vdovec: stará sa aspoň o jedno nezaopatrené dieťa, ktoré má po zomretom rodičovi nárok na sirotské alebo ktoré bolo v rodine zomretého vychovávané; je invalidná/ý z dôvodu poklesu schopnosti pracovať o viac ako 70 %; vychoval/a aspoň tri deti (táto podmienka sa uplatňuje najskôr od 1. augusta 2006); dovŕšil/a vek 52 rokov a vychovala dve deti (táto podmienka sa uplatňuje najskôr od 1. augusta 2006); dovŕšil/a dôchodkový vek

Vdovský dôchodok dostane žena po manželovi... Foto: SHUTTERSTOCK
vdova, smútok, starosti Vdovský dôchodok dostane žena po manželovi alebo manžel po manželke, ktorý/á ku dňu smrti poberal/a starobný či iný dôchodok.

Sirotský dôchodok

  • má zabezpečiť sirote príjem v prípade úmrtia jej rodiča alebo osvojiteľa, pričom nárok naň má nezaopatrené dieťa po zomretom rodičovi alebo osvojiteľovi, ktorý ku dňu smrti poberal niektorú dôchodkovú dávku alebo ju síce nepoberal, ale získal počet rokov dôchodkového poistenia potrebný na nárok na invalidný dôchodok, alebo ku dňu smrti nepoberal niektorý z dôchodkov, ale splnil podmienky nároku na starobný dôchodok, alebo zomrel v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania
  • jeho suma je 40 % starobnej alebo invalidnej penzie, na ktorú mal alebo by mal nárok zomretý rodič alebo osvojiteľ dieťaťa, invalidného dôchodku, ak zomretý rodič alebo osvojiteľ dieťaťa bol poberateľom invalidného dôchodku a ku dňu smrti nesplnil podmienky nároku na starobný dôchodok alebo nezískal počet rokov poistenia potrebný na vznik nároku na invalidný dôchodok, predčasného dôchodku priznaného zomretému rodičovi alebo osvojiteľovi

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny: Viac majú rodiny aj zdravotne postihnutí

Rodiny s deťmi

Príspevok pri narodení dieťaťa

žiadosť si treba uplatniť na oddelení štátnych sociálnych dávok. Ide o jednorazový príspevok a jeho výška je 829,86 eura, ak ide o dieťa narodené z prvého až tretieho pôrodu, ktoré sa dožilo 28 dní, a 151,37 eura, ak ide o dieťa narodené zo štvrtého alebo ďalšieho pôrodu, ktoré sa dožilo 28 dní, alebo ak ide o dieťa z prvého až tretieho pôrodu, ktoré sa nedožilo 28 dní. Ak sa súčasne narodí viac detí, nárok na príspevok vzniká na každé dieťa. Suma príspevku pri súčasne narodených dvoch deťoch alebo viacerých deťoch, ktoré sa dožili 28 dní, sa v tomto prípade na každé dieťa zvyšuje o sumu 75,69 eura

Príspevok na viac súčasne narodených detí

poskytuje sa raz ročne na každé dieťa, prvý raz pri dožití sa jedného roka detí a posledný raz pri dožití sa 15. roku veku detí v sume 110,36 eura na jedno dieťa

Prídavok na dieťa

uplatňuje si ho oprávnená osoba na oddelení štátnych sociálnych dávok. Jeho výška je 24,34 eura

Príplatok k prídavku na dieťa

štát ním pripláca oprávnenej osobe k prídavku na dieťa na výchovu a výživu dieťaťa, na ktoré nemožno uplatniť daňový bonus. Suma: 11,41 eura

Rodičovský príspevok

sa uplatňuje na oddelení štátnych sociálnych dávok. Jeho výška je 214,70 eura. Táto suma sa zvyšuje o 53,67 eura, ak sú súčasne narodené dve a viac detí, a to na každé ďalšie súčasne narodené dieťa (zvýšenie sumy o 25 %). Suma 220,70 eura, rodičia dvojčiat dostanú 275,88 a trojčiat 331,05 eura. Suma sa zníži o 50 % na sumu 110,35 eura, v prípade starostlivosti o staršie dieťa, ktoré zanedbáva plnenie povinnej školskej dochádzky.

Výška prídavku na dieťa je v súčasnosti 24,34... Foto: SHUTTERSTOCK
rodina, rodičia, dcéra, Výška prídavku na dieťa je v súčasnosti 24,34 eura.

Príspevok na starostlivosť o dieťa

štát ním prispieva rodičovi alebo náhradnému rodičovi na úhradu výdavkov vynaložených na starostlivosť o dieťa, rodič má naň nárok, ak pracuje, študuje dennou formou na strednej alebo na vysokej škole, ak má rodič a dieťa trvalý či prechodný pobyt v SR a ak je dieťa zverené do starostlivosti poskytovateľa služieb pre rodinu na území SR. Jeho poberanie sa vylučuje s poberaním rodičovského príspevku na konkrétne dieťa. V žiadosti oň treba uviesť nielen údaje o rodičovi a dieťati, ale aj údaje o poskytovateľovi, ktorý sa stará o dieťa.

Výška príspevku je 41,10 eura, ak starostlivosť o dieťa zabezpečuje napr. starý rodič a nevypláca sa jej rodičovský príspevok alebo rodič, ktorý pracuje a nezabezpečí starostlivosť inak; 280 eur, ak starostlivosť zabezpečuje napr. súkromné zariadenie, fyzická osoba na základe živnosti; najviac 80 eur, ak starostlivosť zabezpečí materská škola zaradená do siete škôl a školských zariadení SR zriadená obcou

Príspevky na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia

Na osobnú asistenciu

možno poskytnúť, ak ste odkázaný na osobnú asistenciu najskôr od 6. roku veku do dovŕšenia 65. roku veku. Jeho výška je 3,82 eura na hodinu

Na prepravu

' možno poskytnúť tomu, kto je odkázaný na individuálnu prepravu autom, mesačne najviac 104,63 eura

Na kompenzáciu zvýšených výdavkov

možno poskytnúť tomu, kto je odkázaný na kompenzáciu zvýšených výdavkov na diétne stravovanie, súvisiace s hygienou alebo s opotrebovaním šatstva, bielizne, obuvi a bytového zariadenia, so zabezpečením prevádzky auta, so starostlivosťou o psa so špeciálnym výcvikom

výška príspevku: na diétne stravovanie: I. skupina na 38,07 eura, II. skupina na 19,04 eura, III. skupina na 11,43 eura, na kompenzáciu výdavkov súvisiacich s hygienou alebo s opotreb. šatstva, bielizne, obuvi a bytového zariadenia na 19,04 eura mesačne, na kompenzáciu výdavkov súvisiacich so zabezpečením prevádzky auta na 34,25 eura, na kompenzáciu výdavkov súvisiacich so starostlivosťou o psa so špeciálnym výcvikom na 45,67 eura

Príspevok na opatrovanie

slúži na zabezpečenie každodennej pomoci osobe s ŤZP pri: úkonoch sebaobsluhy, starostlivosti o domácnosť, realizovaní sociálnych aktivít s cieľom zotrvať v prirodzenom domácom prostredí. Poskytuje sa osobe, ktorá opatruje osobu s ŤZP odkázanú na opatrovanie. Konanie o priznanie peňažného príspevku sa začína na základe písomnej žiadosti. Podkladom na rozhodnutie je komplexný posudok.

Od júla sa upravili podmienky peňažného príspevku na opatrovanie poskytovaného fyzickej osobe v produktívnom veku (t. j. nepoberá niektorú zo zákonom ustanovených dôchodkových dávok), ako aj fyzickej osobe poberajúcej niektorú zo zákonom ustanovených dôchodkových dávok:

1. ak je poberateľ fyzická osoba v produktívnom ve­ku:

  • a) pri opatrovaní jednej osoby s ŤZP – 369,36 eura,
  • b) pri opatrovaní dvoch alebo viacerých osôb s ŤZP – 492,34 eura,
  • c) pri opatrovaní jednej osoby s ŤZP, ktorá je viac ako 20 hodín týždenne v zariadení – 326,16 eura,
  • d) pri opatrovaní dvoch a viacerých ŤZP, ktoré sú viac ako 20 hodín týždenne v zariadení – 461,81 eura,
  • e) pri opatrovaní osoby s ŤZP, ktorá je v zariadení viac ako 20 hodín týždenne a súčasne je opatrovaná aj druhá osoba s ŤZP, ktorá nie je v zariadení alebo je v zariadení najviac 20 hodín týždenne – 480,05 eura.

2. ak je poberateľ fyzická osoba poberajúca dôchodkovú dávku:

  • a) pri opatrovaní jednej osoby s ŤZP – 184,71 eura,
  • b) pri opatrovaní dvoch alebo viacerých FO s ŤZP – 246,20 eura,
  • c) pri opatrovaní jednej FO s ŤZP, ktorá je viac ako 20 hodín týždenne v zariadení – 163,06 eura,
  • d) pri opatrovaní dvoch a viacerých ŤZP, ktoré sú viac ako 20 hodín týždenne v zariadení – 230,88 eura,
  • e) pri opatrovaní FO s ŤZP, ktorá je v zariadení viac ako 20 hodín týždenne a súčasne je opatrovaná aj druhá FO s ŤZP, ktorá nie je v zariadení alebo je v zariadení najviac 20 hodín týždenne – 240,0 eura.

Ďalšími zmenami v príspevku na opatrovanie je zavedenie mechanizmu jeho poskytovania za celý mesiac, v ktorom opatrovaná osoba s ŤZP zomrela, ako aj za mesiac nasledujúci. Súčasne nastala výnimka pre jeho znižovanie v prípade, ak je fyzická osoba s ŤZP v zariadení ústavnej zdravotnej starostlivosti dlhšie ako 30 dní a osoba vykonávajúca opatrovanie je jej sprievodcom v tomto zdravotníckom zariadení.

Na kúpu pomôcky, na výcvik používania pomôcky a na jej úpravu

poskytuje sa najviac v sume 8 630,42 eura, výška príspevku na kúpu druhého mechanického vozíka je najviac 1 659,70 eura, druhého elektrického vozíka najviac 4 979,09 eura a druhého načúvacieho aparátu je najviac 331,94 eura, pričom ich výška sa určuje tiež percentuálnou sadzbou v závislosti od ceny pomôcky a príjmu osoby s ŤZP

Na opravu pomôcky

možno ho poskytnúť, ak si pomôcka vyžaduje opravu alebo ak je osoba s ŤZP odkázaná na úpravu pomôcky a táto úprava vyžaduje opravu. Cena sa určí percentuálnou sadzbou v závislosti od ceny opravy a príjmu osoby s ŤZP

Na kúpu zdvíhacieho zariadenia

môže ho dostať ten, kto je odkázaný na zdvíhacie zariadenie, ak sa toto neposkytuje ani nepožičiava na základe verejného zdravotného poistenia. Výška príspevku sa určí percent. sadzbou v závislosti od ceny zdvíhacieho zariadenia a príjmu osoby s ŤZP, najviac 11 617,88 eura.

Na kúpu osobného auta

možno poskytnúť tomu, kto je odkázaný na individuálnu prepravu autom, ale táto osoba nesmie mať viac ako 65 rokov. Nemôže ho dostať človek, ktorému sa poskytuje celoročná pobytová sociálna služba, s výnimkou nezaopatreného dieťaťa, ktorému sa poskytuje celoročná pobytová služba na účely plnenia povinnej školskej dochádzky alebo sústavnej prípravy na povolanie. Cena auta sa zohľadňuje najviac v sume 13 277,57 eura, príspevok je najviac 6 638,79 eura a na auto s automatickou prevodovkou je najviac 8 298,48 eura

Na úpravu osobného auta

môže ho dostať ten, kto je odkázaný na individuálnu prepravu autom a na jeho úpravu. Suma je najviac 6 638,79 eura, úhrn príspevkov na úpravu auta v období 7 rokov nesmie presiahnuť 6 638,79 eura

Na úpravu bytu, rodinného domu a na úpravu garáže

možno poskytnúť osobe s ŤZP, ktorá je odkázaná na úpravu bytu, domu alebo garáže s cieľom dosiahnuť ich bezbariérovosť. Suma: maximálne 6 638,79 eura, na úpravu garáže maximálne 1 659,70 eura

Príspevky na podporu zamestnávania ťažko zdravotne postihnutých ľudí

Celková cena práce na rok 2019 = 1 330,36 eura

Pre rok 2019 je pre zamestnávateľov, ktorí tento povinný podiel neplnia, suma stanovená ako 0,9-násobok celkovej ceny práce, teda 1 197,32 eura.

Na započítanie jedného občana so ZP je potrebné zadať zákazku vo výške 0,8-násobku celkovej ceny práce. Pre rok 2018 je to suma 1 064,28 eura.

Príspevok na zriadenie chránenej dielne (CHD) alebo chráneného pracoviska (CHP)

  • môže dostať zamestnávateľ, ktorý na zriadené pracovné miesto v CHD alebo na CHP prijme do pracovného pomeru uchádzača o zamestnanie, ktorý je občanom so ZP, vedeného v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej jeden mesiac, ak oň písomne požiada
  • výška príspevku na jedno zriadené pracovné miesto je v Bratislavskom kraji najviac 4-násobok celkovej ceny práce vypočítanej z priemernej mzdy zamestnanca v hospodárstve SR – 5 321,44 eura); v ostatných krajoch: v okresoch s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti nižšou alebo rovnakou, ako je celoslovenský priemer, najviac 4,8-násobok celkovej ceny práce – 6 385,72 eura, v okresoch s priemernou mierou evidovanej nezamestnanosti vyššou, ako je celoslovenský priemer, najviac 5,2-násobok celkovej ceny práce – 6 917,87 eura

Príspevok občanovi so ZP na samostatnú zárobkovú činnosť

  • na čiastočnú úhradu nákladov súvisiacich s prevádzkovaním živnosti uchádzačovi o zamestnanie, ktorý je občanom so ZP vedeným v evidencii uchádzačov o zamestnanie najmenej tri mesiace, ak o príspevok písomne požiada. Uchádzač o zamestnanie, ktorému bol poskytnutý príspevok, je povinný samostatnú zárobkovú činnosť prevádzkovať na chránenom pracovisku nepretržite najmenej dva roky
  • výška príspevku je závislá od CCP, typu regiónu a od priemernej miery nezamestnanosti v okrese, v ktorom bude uchádzač vykonávať SZČ: Bratislavský kraj maximálne 3,2 násobok CCP – 4 257,15 eura, ostatné kraje s priemernou nezamestnanosťou nižšou, ako je celoslovenský priemer, maximálne 4-násobok CCP – 5 321,44 eura, ostatné kraje s priemernou nezamestnanosťou väčšou, ako je celoslovenský priemer, maximálne 4,8-násobok CCP – 6 385,72 eura

Príspevok na činnosť pracovného asistenta

poskytne úrad na základe písomnej žiadosti zamestnávateľovi, ktorý zamestnáva občana so ZP, alebo samostatne zárobkovo činnej osobe, ktorá je občanom so ZP, ak z druhu ZP a z vykonávanej pracovnej činnosti zamestnanca alebo živnostníka vyplýva potreba pracovného asistenta. Súčasťou žiadosti je údaj o percentuálnej miere poklesu schopnosti pracovať občana so ZP, charakteristika pracovnej činnosti, ktorú zamestnanec alebo samostatne zárobkovo činná osoba vykonáva, a rozsah pracovného času, zdôvodnenie potreby pracovného asistenta a charakteristika a rozsah pracovnej činnosti asistenta. Poskytuje sa mesačne najmenej vo výške 41 % a najviac 70 % celkovej ceny práce – od 545,44 do 931,25 eura

Príspevok na úhradu prevádzkových nákladov CHD alebo CHP a na úhradu nákladov na dopravu zamestnancov (zamestnávateľ)

sa poskytuje právnickej alebo fyzickej osobe, ak o tento príspevok písomne požiada najneskôr do konca prvého mesiaca štvrťroka nasledujúceho po štvrťroku, za ktorý príspevok žiada. Ročná výška príspevku je najviac 2,5-násobok CCP – 3 325,90 eura, 5-násobok CCP na jedného občana so ZP, ktorý má pre dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav pokles schopnosti pracovať vyšší ako 70 %, vykonávajúceho prácu v rozsahu ustanoveného týždenného pracovného času – 6 651,80 eura.

Príspevok na udržanie občana so zdravotným... Foto: SHUTTERSTOCK
žena, práca, hendikep, postihnutie, invalidný vozík Príspevok na udržanie občana so zdravotným postihnutím v zamestnaní poskytuje úrad práce zamestnávateľovi, ktorý zamestnáva viac ako 25 % občanov so zdravotným postihnutím.

Príspevok na úhradu prevádzkových nákladov CHD alebo CHP a na úhradu nákladov na dopravu zamestnancov (občan so ZP)

ročná výška príspevku je najviac 2,5-násobok CCP – 3 325,90 eura, ak je jeho zdravotné postihnutie do 70 %, 5-násobok CCP – 6 651,80 eura

Príspevok na udržanie občana so zdravotným postihnutím v zamestnaní

poskytuje ho úrad práce zamestnávateľovi, ktorý zamestnáva viac ako 25 % občanov so zdravotným postihnutím z priemerného evidenčného počtu svojich zamestnancov a ktorý nemá priznané postavenie chránenej dielne alebo chráneného pracoviska. Príspevok sa poskytuje zamestnávateľovi na úhradu preddavku na poistné na povinné verejné zdravotné poistenie, poistného na sociálne poistenie a povinných príspevkov na starobné dôchodkové sporenie platených zamestnávateľom mesačne zo mzdy zamestnanca – občana so zdravotným postihnutím, najviac však 60 % priemernej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za prvý až tretí štvrťrok kalendárneho roka, ktorý predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa príspevok poskytuje.

Zdroj: zákon o službách zamestnanosti, dh

Dávky v hmotnej núdzi

  • Dávka v hmotnej núdzi: 61,60 eura mesačne, ak ide o jednotlivca; 117,20 eura, ak ide o jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi; 107,10 eura, ak ide o dvojicu bez detí; 160,40 eura, ak ide o dvojicu s dieťaťom alebo najviac so štyrmi deťmi; 171,20 eura, ak ide o jednotlivca s viac ako štyrmi deťmi; 216,10 eura mesačne, ak ide o dvojicu s viac ako štyrmi deťmi
  • Ochranný príspevok: 63,07 eura mesačne
  • Aktivačný príspevok: 63,07 eura mesačne
  • Príspevok na nezaopatrené dieťa: 17,20 eura mesačne
  • Príspevok na bývanie: 55,80 eura mesačne, ak ide o domácnosť s jedným členom, 89,20 eura, ak ide o domácnosť s viacerými členmi domácnosti, alebo ak ide o nájom bytu viacerými nájomcami
  • Osobitný príspevok: 63,07 eura mesačne patrí najviac 6 po sebe nasledujúcich mesiacov osobe, ktorej vznikol pracovný pomer a jeho dohodnutý príjem je najmenej vo výške mesačnej minimálnej mzdy, najviac vo výške jej trojnásobku, ktorá bola pred vznikom pracovného pomeru dlhodobo nezamestnaný občan a ktorá je členom domácnosti, ktorej sa prestane poskytovať pomoc v hmotnej núdzi
  • Jednorazová dávka: je určená na čiastočnú úhradu mimoriadnych výdavkov členov domácnosti, ktorým sa poskytuje pomoc v núdzi. Je určená najmä na zabezpečenie nevyhnutného ošatenia, bielizne, obuvi, nevyhnutného vybavenia domácnosti, mimoriadnych liečebných nákladov alebo školských potrieb

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodok #penzia #materské #ošetrovné #podpora v nezamestnanosti