Podnikatelia sa môžu vyškoliť v elektronickej komunikácii s Finančnou správou

Finančná správa vyhlásila školenia k elektronickej komunikácii. Určené sú pre fyzické osoby podnikateľov, ktorým od júla 2018 vznikla povinnosť komunikovať elektronicky.

12.11.2018 06:00
Dane, papiere, zmluvy Foto:
Na školenia sa dá prihlásiť do 26. novembra.
debata
„Blíži sa termín na podávanie daňových priznaní k dani z motorových vozidiel (január 2019), rovnako ako daňových priznaní k dani z príjmu (marec 2019),“ informovala Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy.

Finančná správa chce pomáhať svojim klientom, a preto organizuje bezplatné školenia k elektronickej komunikácii pre fyzické osoby podnikateľov. Tí majú od 1. júla tohto roku zákonnú povinnosť komunikovať s finančnou správou už len elektronicky. Blíži sa totiž koniec roka 2018 a kráti sa čas na prihlásenie sa na elektronickú komunikáciu s finančnou správou. Školenia na tému elektronickej komunikácie sa budú konať už začiatkom decembra (3. a 5. decembra) v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach. V prípade väčšieho záujmu zo strany klientov rozšíri finančná správa školenia aj na ďalšie termíny.

Cieľom je uľahčiť elektronickú komunikáciu s finančnou správou fyzickým osobám podnikateľom, pretože často nedisponujú takými technickými kapacitami ako právnické osoby a ani takou mierou podpory od daňových poradcov. Finančná správa preto zjednodušila proces registrácie a autorizácie do jedného kroku, a zároveň vyhlasuje školenia, na ktorých sa klienti dozvedia všetko potrebné.

Na vyhlásené školenia je potrebné sa prihlásiť čo najskôr (najneskôr do 26.11.) prostredníctvom zaslania prihlášky na e-mailovú adresu vzdelavanie@financnasprava.sk. Maximálny počet účastníkov v jednom termíne školenia je 50, v prípade väčšieho počtu záujemcov môže finančná správa termíny aj rozšíriť. Akceptované sú vždy všetky prihlášky až do naplnenia kapacít.

Školenia sa začínajú o 9.00 h, v prípade veľkého záujmu následne aj o 13.30 h. Každému účastníkovi je k dispozícii internetové pripojenie prostredníctvom siete wifi, lektori im poskytujú technickú podporu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #daňové priznanie #elektronická komunikácia #školenie