Podnikáte ako živnostník? Sociálna poisťovňa pripravila pre vás užitočnú príručku

Kedy mám začať platiť poistné do Sociálnej poisťovne? Čo robiť ak ochoriem? Ako to bude s mojím dôchodkom? Ako si môžem skontrolovať, že mám všetko v poriadku?

09.10.2018 12:40
zamestnanec, živnostník, práca Foto:
V týchto dňoch sa na všetky pracoviská Sociálnej poisťovne dostáva príručka s názvom „Podnikáte ako živnostník?“, v ktorej sú jednoducho a zrozumiteľne zachytené najdôležitejšie momenty povinností a práv (nárokov) živnostníka v oblasti sociálneho poistenia.
debata
To sú len niektoré z najčastejších otázok, ktoré Sociálnej poisťovni adresujú živnostníci v rámci telefonického poradenstva alebo osobných návštev pobočiek.

V týchto dňoch sa na všetky pracoviská Sociálnej poisťovne dostáva príručka s názvom „Podnikáte ako živnostník?“, v ktorej sú jednoducho a zrozumiteľne zachytené najdôležitejšie momenty povinností a práv (nárokov) živnostníka v oblasti sociálneho poistenia. Publikácia prináša odpovede, vysvetlenia a návody, ako treba v postupovať v rôznych životných situáciách.

Snahou Sociálnej poisťovne je pomôcť živnostníkom pri orientácii v často zložitých paragrafoch zákonov v oblasti sociálneho poistenia, pretože v prípade SZČO nejde o veľké firmy, ktoré si môžu dovoliť platiť poradcov alebo ekonómov.

Záujemcovia sa k príručke bezplatne dostanú vo všetkých pobočkách a vysunutých pracoviskách Sociálnej poisťovne po celom Slovensku. Okrem toho si ju môžu prezrieť aj na internetovej stránke Sociálnej poisťovne.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #odvody #sociálne poistenie #živnostníci #príručka