Drive-in má už aj daňový úrad. Priznanie podáte aj bez vystúpenia z auta

Hoci daňové priznanie treba podať najneskôr v utorok 3. apríla, státisíce ľudí a firiem tak doteraz ešte neurobili. Najsvedomitejší sú pritom zamestnanci. Z nich až 60 percent odovzdalo daňové priznanie k 27. marcu.

29.03.2018 14:02
dane, daňový úrad, daňový, daňové, priznanie Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

„K dnešnému dňu (k 27. 3.) finančná správa eviduje z celkového očakávaného počtu 60 % daňových priznaní k dani z príjmu fyzických osôb typ A, 53 % daňových priznaní k dani z príjmu fyzických osôb typ B a 50 % daňových priznaní k dani z príjmu právnických osôb. Štatistiky v porovnaní s minulým rokom ukazujú, že disciplína daňovníkov sa zlepšuje,“ vraví hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Najväčší nápor očakávajú daňové úrady v posledných dňoch. Vo štvrtok 29. apríla preto budú daňové úrady otvorené do 18.00 a v utorok 3. apríla až do 19.00. V utorok pritom bude call centrum finančnej správy fungovať až do polnoci.

Daňové priznanie je okrem daňových úradov možné podať aj na ďalších 40 miestach. Ich kompletný zoznam nájdete na tejto stránke.

Finančná správa zriadila aj mobilnú kanceláriu. Pri najväčšom daňovom úrade na Slovensku v bratislavskej Petržalke je možné vo štvrtok a utorok (29. 03. a 03. 04.) podávať daňové priznanie aj bez vystúpenia z auta. „Finančná správa na projekte mobilných kancelárií spolupracuje aj s Krajským dopravným inšpektorátom, ktorého príslušníci budú riadiť dopravu v okolí daňového úradu,“ povedala Skokanová. Na mieste sú osadené mobilné dopravné značky Národnej diaľničnej spoločnosti, ktoré budú navigovať záujemcov o tento typ služby.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #daňové priznanie #dane 2017