Kedy si môže zamestnávateľ uplatniť odvodovú úľavu

Aj v tomu roku si môžu zamestnávatelia pri zamestnaní dlhodobo nezamestnaných občanov v riadnom pracovnom pomere alebo v štátnozamestnaneckom pomere uplatniť odvodovú úľavu.

30.01.2018 11:22
zamestnanec, práca, čašník, reštaurácia Foto:
Ilustračné foto.
debata

Pri uplatňovaní odvodovej úľavy musí ísť o zamestnanie dlhodobo nezamestnanej osoby, pričom vznik pracovného pomeru alebo štátnozamestna­neckého pomeru je dôvodom na vyradenie takejto osoby z evidencie uchádzačov o zamestnanie. Ďalšími podmienkami uplatnenia odvodovej úľavy sú skutočnosť, že voči zamestnávateľovi Sociálna poisťovňa neeviduje pohľadávku, z dôvodu prijatia odvodovo zvýhodnenej osoby zamestnávateľ neznížil počet zamestnancov a zároveň suma hrubého mesačného príjmu tohto zamestnanca nesmie prekročiť stanovenú hranicu (najviac 67 % priemernej mesačnej mzdy v hospodárstve SR spred dvoch rokov).

Hraničná suma mesačného príjmu pre rok 2018 je suma 611,04 eura (v roku 2017 to bola suma 591,61 eura), pričom počas 12 mesiacov (toľko môže odvodové zvýhodnenie trvať) sa zamestnancovi hraničná suma príjmu nemení. To znamená, že pri vzniku pracovných alebo štátnozamestna­neckých vzťahov v roku 2018 prechádza­júcich do roku 2019 ostane hraničná suma 611,04 eura.

Dlhodobo nezamestnaná osoba, pri zamestnaní ktorej si možno uplatniť odvodovú úľavu, je osoba, ktorá bola ako nezamestnaná evidovaná na úrade práce najmenej 12 po sebe idúcich mesiacov alebo 6 mesiacov, ak má trvalý pobyt v niektorom z najmenej rozvinutých okresov.

Odvodová úľava sa netýka zamestnancov pracujúcich na dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, zamestnancov s právom na nepravidelný príjem ani ostatných zamestnancov v inom právnom vzťahu ako je pracovný pomer alebo štátnozamestna­necký pomer.

Zdroj: Sociálna poisťovňa

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #odvody #zamestnanci #odvodová úľava