Živnostníci platia nižšie dane a odvody, zamestnanci sú lepšie chránení

Zamestnanci verzus živnostníci. Tí prví majú istejší príjem a vyššiu ochranu zo zákona, no zároveň odvedú štátu viac na daniach a odvodoch. Tí druhí síce väčšinou platia menej, musia však počítať s tým, že sa to odrazí na ich budúcich dávkach či dôchodku.

13.07.2016 09:21
zamestnanec, robotník Foto:
Ilustračné foto.
debata

Mnohým živnostníkom sa nepáči, že sa im v posledných rokoch výrazne zvýšili odvody na sociálne a zdravotné poistenie. Vzrástol totiž minimálny vymeriavací základ a znížil sa aj koeficient, ktorým sa tento vymeriavací základ počíta. Kým v roku 2012 dosahovali minimálne mesačné odvody do zdravotnej a Sociálnej poisťovne sumu 160,24 eura, tento rok je to 202,26 eura. Túto sumu odvádza väčšina živnostníkov.

Napriek nárastu odvodov živnostníci platia na poistnom výrazne menej ako väčšina zamestnancov. Napríklad zamestnancovi, ktorý zarába priemernú mzdu, ktorá v prvom štvrťroku dosahovala 867 eur, zamestnávateľ strhne na odvodoch 115,98 eura. Okrem toho zamestnávateľ musí za neho zaplatiť na poistnom ďalších 304,80 eura. To znamená, že zdravotná a Sociálna poisťovňa dostanú za zamestnanca s priemernou mzdou každý mesiac 420,78 eura, kým väčšina živnostníkov nezaplatí ani polovicu z tejto sumy. Minimálne odvody, ktoré platia podnikatelia, sa svojou výškou približujú odvodom, ktoré poisťovne zinkasujú od ľudí pracujúcich za minimálnu mzdu.

Živnostníci zaplatia v porovnaní so zamestnancami aj nižšie dane. Ak zamestnanec zarába mesačne 867 eur, zamestnávateľ mu každý mesiac strhne daň vo výške 82,48 eura. Za rok tak štátu zaplatí na daniach 990 eur. V prípade, že by mal živnostník mesačný hrubý príjem 1 172 eur, čo sa rovná celkovej cene práce zamestnanca s hrubou mzdou 867 eur, zaplatí v prípade paušálnych výdavkov na daniach 530 eur.

Mnohí zamestnanci, ktorí sú nespokojní so svojou mzdou, preto rozmýšľajú, že by pre svojho terajšieho zamestnávateľa pracovali namiesto pracovnej zmluvy na živnosť. Ak im firma bude platiť celkovú cenu práce, ich čistý príjem sa výrazne zvýši. Napríklad zamestnanec s hrubou mzdou 867 eur, dostáva v čistom 668 eur. Ak prejde na živnosť a bude mesačne fakturovať 1 172 eur, jeho čistý príjem po zaplatení daní a odvodov dosiahne 925 eur. Mesačne si tak polepší o 257 eur. Firmu, pre ktorú pracuje, bude stáť stále rovnako.

Ľudia, ktorí sa rozhodnú, že budú pracovať na živnosť, musia počítať s tým, že vďaka nižším odvodom budú mať nárok aj na nižšie dávky či dôchodok. Ak napríklad prejde na živnosť zamestnanec, ktorý poberal priemernú mzdu a ako podnikateľ si bude platiť minimálne odvody, v prípade choroby dostane len polovičnú nemocenskú dávku v porovnaní s tým, keby zostal zamestnancom. Zníži sa aj ich dôchodok. „V dôchodkovom poistení platí zásada, že čím sú vyššie odvody na dôchodkové poistenie, tým bude vyššia suma budúceho dôchodku,“ povedal riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

Keďže živnostníci neplatia odvody na úrazové poistenie, v prípade pracovného úrazu nebudú mať nárok ani na dávky z tohto poistenia. Podnikateľov nechráni na rozdiel od zamestnancov Zákonník práce. Od firmy, pre ktorú pracujú, tak nedostanú stravné lístky, nemajú garantovaný pracovný čas či dovolenku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SZČO #zamestnanci