Invalidní občania môžu využiť príspevky na prácu

Na Slovensku je dnes viac ako 300-tisíc nezamestnaných, z toho takmer 11-tisíc ľudí so zdravotným postihnutím. Mnohí z nich sú zároveň poberateľmi invalidného dôchodku, čo však neznamená, že nemôžu pracovať. Dokonca obmedzená nie je ani výška ich príjmu.

08.07.2016 09:08
postihnutý, invalid, invalidný, dôchodok, úraz Foto:
Ilustračné foto.
debata

„K sociálnym potrebám človeka patrí aj potreba byť aktívnym a spoločensky prospešným. Proces spoločenskej inklúzie aj v oblasti zdravotne znevýhodnených je procesom náročným a dlhotrvajúcim. Je to proces boja s predsudkami v rôznych sférach života našej spoločnosti. V oblasti zdravotne postihnutých je dôležitá predovšetkým ich pracovná inklúzia, ako aj pocit užitočnosti a spoločenskej utility, zvyšujúcej kvalitu života tak v materiálnej, ako aj v duševnej oblasti,“ hovorí Dušan Piršel, riaditeľ Inštitútu pre pracovnú rehabilitáciu občanov so zdravotným postihnutím.

„Postavenie občanov s hendikepom na trhu práce definuje a upravuje zákon o službách zamestnanosti, ktorý vytvára legislatívny rámec pre ich zamestnávanie tým, že stanovuje pre zamestnávateľov povinný podiel zamestnancov so zdravotným postihnutím a sankcie vo forme finančných odvodov pri ich nedodržiavaní,“ hovorí Piršel. „Vytvára aj možnosť náhradného plnenia povinného podielu zamestnávania občanov s hendikepom a tým možnosť vyhnúť sa povinným odvodom zadávaním zákaziek pre firmy zamestnávajúce občanov so zdravotným postihnutím. Obsahom zákona je tiež riešenie vzdelávania pre trh práce, poradenstva, zaškolenia a prípravy na prácu a ďalších opatrení aktívnej politiky trhu práce. Umožňuje vytváranie chránených dielní a chránených pracovísk, na ktorých zriadenie a prevádzku štát poskytuje finančné príspevky,“ konštatoval.

Ako dodal, neodmysliteľnou súčasťou činnosti inštitútu je rozvoj a uspokojovanie potrieb zdravotne postihnutých, ich príprava na plnohodnotný život, integráciu a uplatnenie v práci a v spoločnosti.

Mnoho hendikepovaných ľudí, ktorí sú zároveň poberateľmi invalidného dôchodku, má obavy, že ak sa zamestnajú, o svoju penziu prídu. „Nejde o nezákonnú činnosť. Invalidní dôchodcovia môžu pracovať a zároveň poberať invalidný dôchodok. Zákon o sociálnom poistení ani iný právny predpis nezakazuje súčasné poberanie invalidného dôchodku a výkon primeranej zárobkovej činnosti,“ vysvetlil riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

„Poberateľ invalidného dôchodku môže vykonávať primeranú zárobkovú činnosť bez ohľadu na to, aká výška miery poklesu schopnosti pracovať mu bola priznaná. Ak to zdravotný stav invalidného dôchodcu umožňuje, môže pracovať. Pri mnohých, najmä psychických, ochoreniach je fyzická aktivita veľmi priaznivá pre zdravotný stav a pre udržanie dlhodobej stabilizácie ochorenia,“ dodal Višváder.

„Pojem občana so zdravotným postihnutím je zakotvený v zákone o službách zamestnanosti, podľa ktorého je takýto občan uznaný za invalidného podľa zákona o sociálnom poistení,“ hovorí právnik Viktor Križan z Právnickej fakulty Trnavskej univerzity. Ak invalidný človek pracuje, pred možnou výpoveďou ho chráni zákon. Ak má človek pokles schopnosti pracovať o viac ako 40 percent, je v zmysle Zákonníka práce zamestnancom so zdravotným postihnutím. A ako takého ho zákon chráni pred výpoveďou. „Ak sa takémuto zamestnancovi rozhodne dať zamestnávateľ výpoveď, musí mať na to výpovedný dôvod, ktorým však nesmie byť jeho invalidita, a môže tak urobiť len s predchádzajúcim  súhlasom príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, inak je výpoveď neplatná,“ vysvetlil právnik.

Tento súhlas sa nevyžaduje, ak ide o výpoveď dávanú zamestnancovi, ktorý dosiahol vek na nárok na starobný dôchodok, alebo ak sa zrušuje alebo premiestňuje zamestnávateľ alebo jeho časť, ak sú u zamestnanca dôvody, pre ktoré by s ním zamestnávateľ mohol okamžite skončiť pracovný pomer, alebo pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dávky #invalidný dôchodok