Materské či penzia? Len za zaplatené odvody

Hnevá vás, že musíte každý mesiac zaplatiť z výplaty nemalú sumu na odvody a často ani netušíte, na čo máte nárok? Kto a kedy môže čerpať nemocenské či dôchodkové dávky? Kedy môžete využiť garančný fond?

22.05.2015 10:19
materské, materská, rodičovský, sporenie,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Nárok na dávky môže vzniknúť zamestnancom, samostatne zárobkovo činným a dobrovoľne poisteným osobám, ktoré sú poistené v Sociálnej poisťovni. Zjednodušene povedané, nárok na dávky má ten poistenec, ktorý správne a včas odvádza poistné na konkrétny druh sociálneho poistenia dostatočne dlhé obdobie,“ povedal riaditeľ komunikačného odboru Sociálnej poisťovne Peter Višváder. „Určitou výnimkou je len zamestnanec, za ktorého odvádza poistné zamestnávateľ. Tomu môže vzniknúť nárok na dávky aj vtedy, ak zaňho zamestnávateľ riadne a včas poistné neodvádza. Ak ho však na poistenie zaregistroval, Sociálna poisťovňa dávky prizná, ak, samozrejme, splní ostatné podmienky stanovené zákonom,“ dodal.

Odvody platíme na dôchodkové, nemocenské, úrazové či poistenie v nezamestnanosti. Podrobnosti o nároku na konkrétnu dávku stanovuje zákon o sociálnom poistení. „Treba pritom rozlišovať, o akú dávku ide – či ide o dávku z dôchodkového poistenia, poistenia v nezamestnanosti, nemocenského, garančného, či úrazového poistenia – podľa toho, na aký druh poistenia poistenec odvádza poistné. Ďalej je dôležitá skutočnosť, aké je právne postavenie poistenca, teda či ide o zamestnanca, resp. dohodára, SZČO, alebo o dobrovoľne poistenú osobu. Zákon podrobne stanovuje, aké podmienky ten-ktorý poistenec podľa svojho typu musí spĺňať,“ priblížil Višváder.

Najčastejšie vyplácanou dávkou je starobný dôchodok. Ku koncu apríla ho dostávalo viac ako milión penzistov. A najzneužívanejšou je stále nemocenské. Sociálna poisťovňa vyplatila v prvých troch mesiacoch tohto roka celkovo 353 356 nemocen­ských dávok nemocenské, pričom priemerná výška tejto dávky bola 206,62 eura. Druhou najčastejšie vyplácanou nemocenskou dávkou bolo materské, za prvý štvrťrok bolo vyplatených 71 966 týchto dávok s priemernou výškou 419,21 eura.

Zamestnanec má nárok aj na ošetrovné na člena rodiny, ktorým je choré dieťa, manžel, manželka, rodič alebo rodič manžela či manželky. Vypláca sa v jednom prípade najviac desať dní a jeho maximálna suma je 223 eur.

Základnou podmienkou nároku na dávku v nezamestnanosti je okrem evidencie na úrade práce aj dosiahnutie doby poistenia v nezamestnanosti v rozsahu 730 dní v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov. Určenie obdobia, z ktorého sa zisťuje, či klient dosiahol dostatočnú dobu poistenia na vznik nároku na dávku, závisí od dátumu zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie. Ak je nezamestnaný zaradený do evidencie bezprostredne po skončení niekoľkoročného zamestnania, spĺňa podmienku. Problém však nastáva, ak péenka vznikne po skončení zamestnania a trvá niekedy aj celé podporné obdobie, teda 52 týždňov. Ak smerujú kroky poistenca na úrad práce až po skončení péenky, môže sa stať, že posunutím celého sledovaného trojročného obdobia sa mu na posúdenie podmienok nároku na dávku zohľadní príliš krátka doba zamestnania a nárok mu tak nevznikne. Samotné obdobie péenky po skončení zamestnania nie je totiž možné na účely nároku na podporu v nezamestnanosti započítať ako dobu poistenia v nezamestnanosti.

Ak však nárok na dávku poistenec má, môže počas šiestich, resp. štyroch mesiacov dostávať dávku v nezamestnanosti. Aj výška tejto dávky má strop, ale jej suma sa bude meniť až od júla. Maximálna suma dávky v mesiaci, ktorý má 31 dní, je 839,90 eura a v mesiaci, ktorý má 30 dní, 812 eur.

Niektoré úrazové dávky podliehajú každoročnej valorizácii a tento rok vzrástli o 1,32 %. Jednorazové odškodnenie sa bude tento rok vyplácať maximálne v sume 52 213,90 eura, maximálna suma náhrady nákladov spojených s liečením v sume 26 107,10 eura. Sumy náhrady nákladov spojených s pohrebom sa zvýšili na 2 611,10 eura.

V dôsledku platobnej neschopnosti zamestnávateľa si zamestnanec môže po splnení podmienok uplatniť nárok na dávku garančného poistenia. Tá mu poskytne kompenzáciu mzdy za posledné tri neuspokojené mesiace pracovnoprávneho vzťahu pred vznikom platobnej neschopnosti zamestnávateľa alebo pred skončením pracovného pomeru, ak tento skončil po vzniku platobnej neschopnosti zamestnávateľa. Ak zamestnanec žiada o túto dávku ku dňu platobnej neschopnosti, musia navyše tieto tri neuspokojené mesiace spadať do obdobia 18 mesiacov predchádzajúcich vzniku platobnej neschopnosti zamestnávateľa. Ak zamestnanec žiada o dávku garančného poistenia po vzniku platobnej neschopnosti ku dňu skončenia pracovného pomeru, musia tieto tri neuspokojené mesiace spadať do obdobia 18 mesiacov predchádzajúcich skončeniu pracovného pomeru. V opačnom prípade nárok na dávku garančného poistenia nevznikne.

Pokiaľ ide o živnostníkov, tí majú nárok na dávky iba v prípade, ak riadne platia poistné. Do penzie sa živnostníkovi zaráta len to poistné, ktoré aj v skutočnosti zaplatil. Ak sú splnené podmienky nároku na penziu aj bez započítania doby poistenia, za ktorú poistné zaplatené nebolo, vznikne mu nárok. Keď doplatí dlžnú sumu, poisťovňa mu prepočíta penziu. Ak chce napríklad dostávať nemocenské, musí byť uznaný za práceneschopného a mať zaplatené nemocenské poistenie v správnej výške a včas. Rovnako je to aj v prípade ak by živnostníčka chcela ošetrovné alebo materské. Ak poistné neplatí, nárok jej nevznikne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dávky #odvody #materské #nemocenské