Daňové priznanie možno podať až do polnoci

Daňovníkom zostáva na podanie daňových priznaní k dani z príjmov za minulý rok posledný deň. Termín na priznanie daní a taktiež ich zaplatenie totiž uplynie práve v pondelok 31. marca.

31.03.2014 13:15
dane, daňové priznanie, tlačivo, tlačivá Foto:
Ilustračné foto.
debata

Finančná správa preto predlžuje v posledný deň lehoty na podanie daňových priznaní úradné hodiny na všetkých daňových úradoch, ich pobočkách a aj kontaktných miestach. V pondelok 31. marca tak budú pracoviská daniarov prístupné do 19:00 hodiny.

Úradné hodiny upraví v posledný deň termínu na podanie daňových priznaní aj Slovenská pošta. Občania ako aj firmy budú môžu využiť predĺžené hodiny pre verejnosť na 85 vybraných poštách v rámci celého Slovenska. Klienti pošty môžu využiť aj služby „non stop“ pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde sa budú dať podať daňové priznania až do 24:00 hodiny. Okrem tejto pobočky budú v hlavnom meste predĺžené otváracie hodiny na ďalších štyroch poštách.

„V Trnave budú tri pošty otvorené dlhšie, v Banskej Bystrici štyri a v Košiciach šesť pôšt. V Žiline a Prešove budú predĺžené otváracie hodiny na jednej pošte. Celý zoznam rozšírených otváracích hodín dňa 31. marca 2014 je umiestnený na webovej stránke www.posta.sk,“ informovala Slovenská pošta.

Podnikatelia, ktorí sú platiteľmi dane z pridanej hodnoty, musia od začiatku tohto roka posielať dokumenty na finančnú správa len elektronicky. Toto pravidlo teda platí aj v prípade daňových priznaní.

Daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie minulého roka je povinná podať každá fyzická osoba, ak jej zdaniteľné príjmy v roku 2013 presiahli sumu 1 867,97 eura. Fyzické ako aj právnické osoby si v tomto roku môžu termín na podanie daňového priznania posunúť, a to na základe oznámenia o tri, respektíve šesť mesiacov v prípade, ak majú za minulý rok aj príjmy zo zdrojov v zahraničí.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #daňové priznanie