Do emirátov sa pocestuje bez víz

Slováci už nebudú od 22. marca tohto roka potrebovať pri cestách do Dubaja či Abu Zabí vízum. Rozhodol o tom rezort diplomacie Spojených arabských emirátov.

12.03.2014 12:32
lietadlo, dovolenka, let, cestovanie,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Zrušenie vízovej povinnosti sa prejavilo aj na záujme o kúpu leteniek do týchto exotických destinácií a stúpol o 170 percent. Víza do Spojených arabských emirátov platné na jeden mesiac stáli okolo 60 eur.

"Dubaj sa stal druhou najvyhľadávanejšou destináciou. Slováci sa okrem Dubaja najviac zaujímajú o lety do Abu Zabí. Oba emiráty investovali obrovské sumy do turizmu a patria medzi najbližšie exotické destinácie pre Európanov. Aj keď mnohí považujú metropoly emirátov za symboly luxusu, ceny hotelov a služieb tam môžu príjemne prekvapiť. Päťdňová cesta v máji vrátane letenky a 4* hotela začína na sume 299 eur na osobu,“ poznamenal Michal Repa z portálu Pelikan.sk.

Ceny spiatočných leteniek sa pri priamych letoch z Viedne pohybujú od 390 eur. Nižšiu cenu ponúkajú nízkonákladové aerolínie Wizz Air pre lety z Budapešti. Ich letenky sú dostupné už za 130 eur.

Spolu so Slovenskom bude zrušená vízová povinnosť aj občanom ďalších 12 európskych krajín, a to Poľska, Slovinska, Česka, Litvy, Maďarska, Lotyšska, Estónska, Malty, Cypru, Chorvátska, Rumunska a Bulharska. Náš rezort zahraničných vecí si myslí, že zrušenie vízovej povinnosti podporí nielen rozvoj politických vzťahov, hospodárskej a obchodnej spolupráce, ale aj vzájomných investícií a turistického ruchu medzi Slovenskom a emirátmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #víza #Spojené arabské emiráty