Koľko si môžete požičať bez toho, aby ste museli zakladať nehnuteľnosť?

Stavebné sporiteľne núkajú úvery aj bez založenia nehnuteľnosti či dokladovania príjmu.

15.10.2013 10:35
Prenájom, hypotéka, bývanie, reality, kľúče,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prvá stavebná sporiteľňa

  • Pri medziúvere s hodnotiacim číslom rovným alebo vyšším ako 5 vo výške do 40-tisíc eur nevyžaduje zabezpečenie úveru nehnuteľnosťou. V každom prípade klient musí preukázať svoju bonitu. V prípade, že na splácanie úveru nepostačuje bonita dlžníka, môže k zmluve o medziúvere pristúpiť spoludlžník, ktorého príjem v súčte s príjmom dlžníka postačuje na preukázanie dostatočnej bonity pre požadovanú výšku úveru. V prípade manželov nie je potrebný ručiteľ (tretia osoba). Ak o úver žiada klient nad 60 rokov, v úverovom vzťahu je potrebná prítomnosť ručiteľa do 60 rokov veku.
  • Pri stavebnom úvere a medziúvere s podmienkami stavebného úveru až do výšky 50-tisíc eur PSS nevyžaduje zabezpečenie nehnuteľnosťou ani ručiteľa a nevyžaduje sa dokonca ani osoba mladšia ako 60 rokov. A rovnako nevyžaduje dokladovanie o príjme žiadateľa, keďže sporiteľňa má bonitu klienta preverenú z predchádzajúceho sporenia.

ČSOB Stavebná sporiteľňa

  • Do 50 000 eur v prípade medziúveru a do 25 000 eur v prípade stavebného úveru ČSOB nevyžaduje zabezpečenie úveru nehnuteľnosťou ani dokladovanie príjmu.

Wüstenrot stavebná sporiteľňa

  • Žiadateľ musí byť schopný požadovaný úver splácať. Spoľahliví klienti (aj z inej banky) s dobrou platobnou disciplínou môžu získať úver vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni aj bez preverenia bonity. Wüstenrot poskytuje úvery až do 30-tisíc eur bez dokladovania výšky príjmu a až do 40 tisíc eur bez založenia nehnuteľnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stavebný úver