Ďalšia veľká banka mení a zdražuje poplatky, klienti si priplatia za viaceré služby

Klienti si priplatia za vedenie účtu a pribudol aj nový poplatok za vklad hotovosti na účet.

21.03.2024 06:00
muž, právnik, banka, poradňa Foto:
Ilustračné foto.
debata (13)

Tatra banka od 31. mája mení cenník poplatkov. Upraví poplatky pri depozitných produktoch, či platobných službách, kde pribudol nový poplatok za vklad hotovosti na pobočke banky. Zmena poplatkov sa nevyhla podľa Finančného kompasu ani debetným a kreditným kartám.

Pri bežných účtoch v eurách a cudzích menách bude vedenie účtu za poplatok 7 eur. Aktuálne je to ešte poplatok 5 eur. Zmena sa týka poplatku za bežný účet bez ďalších produktov a služieb. Pri výpise z účtu bude doručenie poštou za poplatok 3 eurá. V súčasnosti je to ešte cena 2 eurá.

Pribudol nový šesťeurový poplatok za vklad hotovosti na účet. Nový poplatok sa týka vkladu hotovosti na vlastný účet v pobočke. Poplatok za zobrazenie zostatku v bankomate inej banky bude za jedno euro, v súčasnosti je to ešte 50 centov. Výber hotovosti z bankomatu iných bánk v SR a v zahraničí zdražie z troch eur na 5 eur.

Poplatok za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry bude vo výške 7 eur. Aktuálne je to 5 eur. Poplatok za zmeny na karte stúpne z 5 eur na 10 eur. Banka zavedie nový poplatok za doručenie karty do pobočky, a to 10 eur. Poplatok nadobúda účinnosť 31. augusta.

Výber hotovosti z bankomatu Tatra banky v SR kreditnou kartou bude stáť 10 eur. Aktuálne je to poplatok 5 eur. Pri kreditných kartách zdražie aj zasielanie papierových výpisov poštou z dvoch na tri eurá plus poštovné. Banka zavedie nový poplatok v rámci kreditných kariet vo výške 30 eur, a to za vstup do letiskového salónika. Poplatok nadobúda účinnosť dňa 31. augusta.

13 debata chyba