Vyhnite sa čakaniu v Sociálnej poisťovni. Využite rezervačný systém

Rezervačný systém Sociálnej poisťovne, ktorý naplno funguje od polovice januára tohto roka, zatiaľ najviac využívajú žiadatelia o dôchodok.

12.02.2019 14:57
sociálna poisťovňa, dôchodok, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata
Pobočky Sociálnej poisťovne, najmä v menších mestách, sa napriek tomu stretávajú s budúcimi dôchodcami, ktorí o tejto možnosti nevedia alebo sa z rôznych dôvodov zdráhajú využiť možnosť rezervácie termínu cez počítač.

Ide pritom o veľmi jednoduchý a pohodlný spôsob, ako si objednať termín návštevy pobočky a následne vybaviť svoje záležitosti bez čakania. Takáto rezervácia šetrí čas i cestu do Sociálnej poisťovne. Okrem toho, rezervačný systém Sociálnej poisťovne je bezplatný a pre prístup k nemu nie je potrebné žiadne heslo.

S rezervačným systémom sa môžu záujemcovia oboznámiť alebo ho ihneď aj využiť cez webovú stránku Sociálnej poisťovne tu: Objednajte si termín návštevy v pobočke. Rezervačný systém v každom kroku používateľovi povie, čo má urobiť: najprv si vyberie agendu (napr. žiadosť o starobný dôchodok), následne zadá názov obce (trvalé bydlisko) a dozvie sa najbližšie pracoviská, ktoré môže navštíviť. Následne si určí dátum, presný čas a systém potvrdí termín návštevy pobočky na jeho e-mailovú adresu. V prípade záujmu termín návštevy rezervujú žiadateľovi o dôchodok aj na bezplatnej linke Informačno-poradenského centra 0800 123 123.

Zdroj: Sociálna poisťovňa
debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #žiadosť o dôchodok #rezervačný systém