Kedy môžete ísť na štátom dotovanú dovolenku?

Každý penzista môže ísť na pobyt so štátnou dotáciou len raz za rok.

18.08.2014 10:30
peniaze, dôchodok, sporenie, dôchodca Foto:
Ilustračné foto.
debata
  • Na pobyte so štátnou účelovou dotáciou sa môže zúčastniť občan SR, poberateľ starobného alebo predčasného starobného alebo výsluhového dôchodku, ktorý nevykonáva činnosť, zakladajúcu si nárok na príjem zo závislej činnosti alebo na príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti, má trvalý pobyt na území SR a spĺňa podmienku na čerpanie dotácie ministerstva práce na podporu rekondičných aktivít v súlade s § 6 ods. 1 písm. b) zákona č. 544/2010 Z.z. Túto skutočnosť musí záujemca potvrdiť podpísaním čestného vyhlásenia, ktoré ako súčasť dotačného poukazu dostane pri nástupe na pobyt.
  • Nárok na pridelenie poukazu so štátnou účelovou dotáciou musí klient potvrdiť podpísaním čestného vyhlásenia o poberaní jednej z uvedených foriem dôchodku.
  • Údaje uvedené na tlačive Čestné vyhlásenie vypíše pracovník recepcie hotela podľa preukazu totožnosti klienta a potvrdí to svojím podpisom.
  • Na pobyte so štátnou dotáciou je možné zúčastniť sa len raz v príslušnom roku.
  • V prípade podania žiadosti do viacerých hotelov a získania kladnej odpovede, si klient sám vyberie hotel a zaplatením rezervačného záznamu do 10 dní potvrdí svoju účasť. Neuhradené rezervácie sa stornujú a vybavujú sa ďalšie objednávky v poradí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dotované dovolenky