VÚB núka úvery cez internet bez poplatkov

VÚB banka ide o klientov bojovať aj na internete. Záujemcovia o úver už nemusia chodiť na pobočku banky, ale pôžičku si môžu vybaviť aj prostredníctvom internetovej stránky.

09.08.2012 13:52
internet, banking, eshop, úver, nákup Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

„Aj keď internetové banky na Slovensku dnes ponúkajú spotrebné úvery cez internet, získať ich môžu len ľudia, ktorí sú ich klientmi. Naproti tomu VÚBPÔŽIČKA je k dispozícii komukoľvek, bez ohľadu na to, či je alebo nie je našim klientom,“ povedala vedúca oddelenia úverov VÚB banky Melinda Péková. O úver možno požiadať prostredníctvom internetovej stránky www.vubpozicka.sk.

Žiadatelia môžu získať úver od 490 do 10-tisíc eur s úrokovou sadzbou od 8,9 percenta ročne. Úrok sa počas celej doby splatnosti úveru nemení. Kto požiada o úver do konca septembra, tomu banka nenaúčtuje poplatok za poskytnutie úveru, ktorý štandardne dosahuje dve percentá z požičanej sumy. Minimálna výška tohto poplatku je stanovená na 33 eur. Tento klient nemusí platiť ani poplatok za vedenie úverového účtu počas celej splatnosti pôžičky.

Pri vypĺňaní žiadosti o úver vo výške 10-tisíc eur na 10 rokov nám banka ponúkla úrokovú sadzbu vo výške 15,9 percenta. Fiktívny žiadateľ mal vysokoškolské vzdelanie, pracoval na vedúcej pozícii s mesačným príjmom 700 eur. Uviedli sme, že nespláca žiadnu inú pôžičku a nemá ani kreditnú kartu. Mesačná splátka by tak dosiahla 174,99 eura, čo je o 48,85 eura viac ako pri minimálnom úroku 8,9 percenta. Rovnaký úrok nám banka ponúkla aj pri mesačnom príjme 1 500 eur, 3 000 eur aj 5 000 eur.

Ak žiadateľ mal len základné vzdelanie, úroková sadzba vzrástla na 18,9 percenta a mesačná splátka tak dosiahla 194,12 eura. Pri stredoškolskom vzdelaní bez maturity úroková sadzba dosiahla 16,9 percenta. Rovnaký úrok by platil aj maturant.

VÚB ponúka cez internet bezúčelové úvery, čo znamená, že klient nemusí dokladovať, akým spôsobom použije požičané peniaze. Po schválení úveru banka pošle peniaze do 24 hodín na účet. Pôžičky, ktoré nepresahujú 3 300 eur si možno vybrať v hotovosti na ktorejkoľvek pobočke VÚB banky.

6 debata chyba