mBank zruší niektoré poplatky. No nie všetkým klientom

Internetová banka mBank pripravuje zmenu svojho loga a internet bankingu. Zároveň zruší viaceré poplatky.

10.12.2013 12:53
banka, poplatky, mince, peniaze Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Od 9. februára 2014 si mBank už nebude účtovať mesačný poplatok za vedenie povoleného prečerpania. Dnes si banka účtuje poplatok v závislosti od výšky úverového limitu. Klienti, ktorí môžu ísť na účte do mínusu maximálne o tisíc eur, zaplatia 50 centov mesačne. Pri úvere do 2 000 eur si banka účtuje euro mesačne, do 4 000 eur sú to dve eurá a pri limite prečerpania do 8 000 eur si pýta štyri eurá. Pri vyššej sume klient zaplatí šesť eur. V prípade, že má niekto limit vyšší ako 2 000 eur, banka mu odpustí polovicu poplatku, ak využije v danom mesiaci aspoň polovicu úverového rámca.

Poplatku sa vedenie povoleného prečerpania sa však nevyhnú všetci klienti. Ľudia, ktorí túto službu využívajú už v súčasnosti, majú smolu. Zrušenie poplatkov sa týka len nových zmlúv o povolenom prečerpaní, ktoré budú uzatvorené od 9. februára budúceho roku.

Po novom si už mBank nebude účtovať poplatok za zmenu typu úrokovej sadzby na hypotekárnom úvere. Dnes ak si chce dlžník zmeniť napríklad variabilnú úrokovú sadzbu na fixnú, zaplatí 150 eur. V prípade zmeny osobných údajov pri hypotéke už nebudú musieť klienti platiť poplatok vo výške 16,60 eura.

Pre podnikateľov zrušila mBank už minulý týždeň poplatok za prevod do inej banky. Doteraz museli za každý medzibankový prevod zaplatiť tri centy.

Vo februári banka znovu upraví aj počet bezplatných výberov z bankomatov. Zachová súčasnú prax, keď o počte výberov rozhoduje celkový mesačný objem uskutočnených platieb kartou v obchodoch. V súčasnosti klient dostane vždy istý počet výberov a je na ňom, či ich využije na Slovensku alebo v zahraničí. Po novom bude mať klient k dispozícii v prípade platieb kartou aspoň 80 eur jeden výber na Slovensku a jeden v zahraničí. Ak minie minimálne 120 eur, dostane dva domáce výbery a jeden zahraničný. Pri platbách nad 160 eur získa tri domáce a jeden zahraničný výber. V prípade, že zaplatí za mesiac kartou aspoň 200 eur, bude mať k dispozícii štyri domáce bezplatné výbery a jeden výber v cudzine.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mBank #bankové poplatky