mBank nezvláda nápor, klientom dá menej peňazí

Internetová banka mBank len po dvoch dňoch od spustenia novej akcie znížila odmenu, ktorú vyplatí klientom, ak získajú nového zákazníka. Namiesto 25 eur im bude platiť len 15 eur. Rovnakú sumu dostane na účet aj nový klient.

17.01.2013 12:19
Ekonomická kríza, peniaze Foto:
Ilustračné foto.
debata (5)

„Žiadostí je také množstvo, že sme narazili na kapacitnú hranicu, kedy ešte môžeme existujúcim zákazníkom poskytovať stopercentný servis na aký sú zvyknutí a zároveň vybavovať nové žiadosti o založenie účtu,“ zdôvodnila banka na svojom oficiálnom blogu zmenu vo výške odmeny. Podľa blogu sa kapacitný strop prejavuje ako na strane administratívy, tak aj na strane bežných kancelárskych činností.

Nižšia suma platí pre žiadosti o založenie účtu, ktoré boli podané od polnoci 17. januára. Kto stihol požiadať o založenie účtu pred týmto termínom, dostane od banky ešte 25 eur.

Finančný bonus získajú tí klienti mBank, ktorí presvedčia niekoho, aby si v banke takisto založil účet. Pri vypĺňaní žiadosti musí uviesť telefónne číslo klienta, ktorý ho odporučil. Musí ísť pritom o číslo, na ktoré banka posiela autorizačné SMS správy. Nový ako aj pôvodný klient by mali peniaze dostať do 30 dní od otvorenia nového účtu.

5 debata chyba