mBank platí klientom, ak získajú nových zákazníkov

Internetová banka mBank sa rozhodla platiť klientom za to, ak pre ňu získajú nových zákazníkov. Každý klient, ktorý odporučí niekomu, aby si založil účet v mBank a ten to aj urobí, dostane od banky 25 eur. Ďalších 25 eur dostane aj nový zákazník.

16.01.2013 12:03
zmluva, podpis, peniaze, úver Foto:
Ilustračné foto.
debata

Podmienkou získania týchto peňazí je, aby nový zákazník pri registrácii uviedol telefónne číslo človeka, ktorý ho odporučil. Zadať musí to číslo, na ktoré klientovi chodia autorizačné SMS správy. Peniaze by mal následne obdržať do 30 dní po založení nového účtu.

mBank neobmedzila maximálny počet odporúčaní, za ktorý vyplatí jednému klientovi bonus. Nový klient nemusí byť ani príbuzným súčasného zákazníka, ktorý ho odporučil.

Podobnú stratégiu získavania nových klientov už viackrát skúšala Zuno Bank. V súčasnosti ponúka klientom, ktorí získajú nového zákazníka, bonus vo výške 10 eur. Potom, ako nový klient prvýkrát zaplatí kartou, získa aj on 10 eur a ak počas prvého mesiaca požiada o úver či kreditku, dostanú obaja 20 eur.

Klienti, ktorí chcú získať v Zuno bonus za odporučenie nového klienta, mu musia poslať odkaz prostredníctvom internetovej stránky banky. Na základe toho bude banka vedieť, kto nového zákazníka získal.

debata chyba