Zľavu za vedenie účtu v banke už majú aj manželia

Okrem študentov či dôchodcov môžu získať lacnejší účet v banke už aj manželia. Od polovice apríla ponúka Tatra banka Manželské konto.

19.04.2010 15:59
obrúčky, svadba, mladomanželia, manželia Foto:
Manželia môžu mať v Tatra banke balík služieb za polovičnú cenu. O zľavu však musia požiadať.
debata

Manželia môžu využívať dva balíky služieb Tatra Personal za cenu jedného. Vedenie balíka služieb je lacnejšie o polovicu, čo znamená, že klient za balík služieb už nezaplatí 5 eur, ale 2,5 eura mesačne. Cena za Manželské konto sa pritom ešte môže znížiť, tak ako pri ostatných balíkoch služieb – o 50 alebo 100 percent vďaka programu odmeňovania.

Balík služieb so 100-percentnou zľavou z poplatku môžu klienti získať vtedy, ak priemerná hodnota ich vkladov a investícií v banke a jej dcérskych spoločnostiach dosiahne za predchádzajúci mesiac 10-tisíc eur (započítavajú sa tu zostatky na bežnom účte, vklady na termínovaných účtoch, vkladnej knižke, investície v podielových fondoch TAM, zostatky v DDS Tatra banky).

Účet zadarmo môže mať klient aj vtedy, ak sa mu podarí získať dve 50-percentné zľavy. Jednu môže mať za využívanie úverov, pričom musí mať v banke aspoň dva (nepočíta sa tu kreditná karta a voliteľné prečerpanie k účtu), ďalšiu 50-percentnú zľavu možno získať za majiteľské oprávnenie k bežnému účtu s balíkom služieb Tatra Business. Polovičnú zľavu majú klienti aj v prípade, že zaplatia v jednom mesiaci aspoň 10-krát ktoroukoľvek debetnou platobnou kartou.

Účty manželov sú naďalej vedené oddelene. Manželská zľava pritom nie je klientom aktivovaná automaticky – manželia musia na pobočke banky o zľavu požiadať. Ak mal účet iba jeden z manželov, pre druhého partnera banka účet otvorí, na oba potom budú platiť zvýhodnené podmienky. Manželská zľava je totiž určená súčasným aj novým klientom.

V cene balíka je zahrnuté:
– vedenie bežného účtu bez minimálneho zostatku
– výpis z účtu 1-krát mesačne poštou do tuzemska
– elektronické výpisy z účtu v neobmedzenom množstve a vo zvolenej frekvencii na e-mailovú adresu
– 1 debetná karta Visa Electron bez poistenia pre majiteľa účtu
– čítačka čipových platobných kariet
– neobmedzený počet automatizovaných transakcií mesačne, vrátane platieb kartou a výberov z bankomatov Tatra banky (výbery z bankomatov iných bánk v SR a z bankomatov v zahraničí sú spoplatňované)
– poskytnutie voliteľného prečerpania na účte (po splnení podmienok)
– služby poskytované prostredníctvom elektronických komunikačných médií (Internet banking, Dialog, Mobil banking, b-mail a každodenné výpisy z účtu na e-mailovú adresu)
– neobmedzené množstvo e-mailov a vybraných typov SMS správ v rámci služby b-mail
– správa trvalých platobných príkazov a inkás prostredníctvom elektronických komunikačných médií (Internet banking a Dialog)
– sporiaci systém a služby spojené s jeho využívaním (t. j. zaúčtovanie všetkých pohybov na sporiacom systéme (okrem prevodov z bežného účtu na sporiaci systém prostredníctvom prevodného príkazu v pobočke alebo cez Dialog) a služby poskytované prostredníctvom elektronických komunikačných mé­dií)
debata chyba