Práca na dohodu príde o najväčšiu výhodu

pcs | 12.07.2012 06:30
odvody, peniaze, dôchodok, plat, dane Foto:
Ilustračné foto.
Ľudia pracujúci na dohodu, sa dostanú platovo na rovnakú úroveň ako riadni zamestnanci. Dnes totiž dohodári nemusia platiť žiadne odvody a zamestnávateľ za nich odvádza nad rámec hrubej mzdy len 1,05 percenta. Za riadnych zamestnancov platí až 35,2 percenta.

Po novom budú dohodári platiť rovnaké odvody ako zamestnanci. Ak dohodár a zamestnanec budú mať rovnaké hrubé platy, dostanú aj v čistom rovnakú sumu. Napríklad ak by dnes obaja pracovali za 400 eur mesačne, zamestnanec by dostal na účet 338,30 eura a dohodár, ktorý nemá iný príjem, 381,70 eura. Na budúci rok by mali obaja dostať čistú mzdu vo výške 340 eur. Pracovať na dohodu sa v budúcom roku oplatí najmä študentom a dôchodcom, ktorí zaplatia z dohody nižšie odvody v porovnaní s tým, keby pracovali na zmluvu.

Platenie odvodov nebude mať za následok len zníženie čistých príjmov, ale ľudia pracujúci na dohodu získajú vďaka tomu aj viaceré výhody. Kým dnes sa práca na dohodu nepočíta do dôchodku, po novom sa im tento zárobok zohľadní, keďže budú musieť z neho platiť dôchodkové poistenie. Rovnako získajú dohodári nárok aj na nemocenskú dávku či ošetrovné. Starobní dôchodcovia však nárok na nemocenské dávky nebudú mať, keďže nebudú platiť nemocenské poistenie. Vďaka plateniu starobného poistenia však budú môcť požiadať o zvýšenie svojho dôchodku.

Práca na dohodu sa práci na zmluvu vyrovná len v platení odvodov. Dohodári zostanú naďalej ukrátení o viaceré výhody, ktoré prislúchajú riadnym zamestnancom. Nebudú mať nárok na stravné lístky ani dovolenku. V porovnaní so zamestnancami budú mať aj kratšiu výpovednú lehotu, ak sa ich zamestnávateľ rozhodne prepustiť. Zákonník práce obmedzuje aj počet hodín, ktoré možno na dohodu odpracovať. Počas roka môže dohodár pre jedného zamestnávateľa odrobiť najviac 350 hodín. Priemerne tak môže odpracovať 29 hodín mesačne.