Za vklad v hotovosti sa už v Tatra banke neplatí

jpa | 01.05.2010 06:53
Banka, peniaze Foto:
Za vklad hotovosti sa už v Tatra banke neplatí, výber je drahší.
K poslednému aprílovému dňu zmenila Tatra banka svoj sadzobník poplatkov. Vypustila z neho napríklad poplatok za vklad v hotovosti, hotovostný výber z účtu je drahší.

„Ide o mierne zmeny, ktorých cieľom bolo zjednodušenie spoplatňovania, zníženie počtu položiek (podarilo sa nám ich znížiť o 30 percent) a zaokrúhlenie položiek tak, aby boli ľahko zapamätateľné,“ uviedol Boris Gandel, hovorca Tatra banky.

Z cenníka tak napríklad zmizol poplatok za vklad hotovosti na účet, ale aj poplatok za navýšenie úveru, za zaslanie výpisu z kartového účtu do zahraničia, či poplatok za umorenie vkladnej knižky.

Najnovšie zmeny sadzobníka sa dotknú najmä klientov, ktorí nevyužívajú niektorý z balíkov služieb. Pre nich je drahšie napríklad vedenie účtu (2 eurá mesačne namiesto 1,63 €), výber z vlastného bankomatu (50 centov namiesto 10), aj platba kartou v obchode (12 centov namiesto 10).

Poplatok za vklad hotovosti banka síce zrušila, naopak, drahšie vyjde hotovostný výber – po novom bude stáť dve eurá namiesto 1,33 €.

Klesol aj poplatok za predĺženie splatnosti hypotéky či zmenu fixácie úrokovej sadzby, znížil sa aj poplatok za zaslanie upomienky.