Slováci chcú kvalitné mäso. V tejto mäsovýrobe nenájdete pomleté kosti ani šľachy

Už viac ako sedem rokov natrafíte pri potulkách Bratislavou na útulné drevené predajne s potravinami, nad ktorými svieti nápis Starý Otec. Názov zaváňa spomienkami na detstvo a preto sme sa hnaní zvedavosťou do jednej z týchto predajní vybrali, aby sme zistili, čo sa za názvom Starý Otec skrýva.

17.09.2019 06:00
debata (87)

„Predávame len slovenské produkty. Okrem toho je lepšie, ak je výrobca k spotrebiteľovi blízko. Produkt sa tak dostane na váš stôl za krátky čas, je čerstvejší a nemusí byť významne konzervovaný. Svoju úlohu v tom samozrejme zohráva aj lokálpatriotizmus. Produkty, ktoré prostredníctvom Starého Otca predávame, dávajú prácu ľuďom častokrát v menej rozvinutých regiónoch. Sú to dobrí, snaživí, milí a pracovití ľudia, ktorí do svojich produktov vkladajú lásku a hrdosť, často cez viac generácii,“ dozvedáme sa od Jany Bagiovej, manažérky značky Starý Otec.

Video
Ako sa to robí: V mäsovýrobe Starého Otca
Táto epizóda vznikla v spolupráci so Starý Otec a.s.

Na zloženie produktov vraj zakladatelia Starého otca hľadeli dávno predtým, ako sa táto téma stala celospoločenskou. Snažia sa zachovať tradičné slovenské výrobky a zároveň kráčať s novými poznatkami, ktoré prináša doba.

V mäsových produktoch nenájdete pomleté kosti, šľachy, odrezky ani hydinový separát. Šéf mäsovýroby Starého otca je vraj veľký pedant a nikdy sa neuspokojí s ničím priemerným. Šunky a klobásy, ktoré od neho prichádzajú, sú rovnaké, ako sa vyrábali desaťročia dozadu. Jaternice a oškvarky sú taktiež neodolateľné.

Veď napokon máte možnosť posúdiť sami, ako chutí Starý Otec, keď navštívite ich predajne.

© Autorské práva vyhradené

87 debata chyba
Viac na túto tému: #starý otec #mäsové výrobky #ako sa to robí