Z podielových fondov ubudlo 15 miliónov eur

Po predchádzajúcom posilnení zdrojov v otvorených podielových fondoch na Slovensku v uplynulom týždni z nich peniaze naopak ubúdali.

17.12.2015 13:48
sporenie, vklad, prasiatko, úrok Foto:
Ilustračné foto.
debata (5)

Fondy spravované členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností totiž vykázali záporné čisté predaje na úrovni 14,6 milióna eur, keď najviac zdrojov, 22,7 milióna eur, ubudlo z dlhopisových fondov.

Ako ďalej informuje asociácia, v mínuse boli v uplynulom týždni aj fondy krátkodobých investície v sume 10,7 milióna eur a peňažné fondy vo výške 1,6 milióna eur. Z realitných fondov ubudlo 649 tisíc eur a zo štruktúrovaných fondov 237,7 tisíca eur.

Naopak takmer 20,5 milióna eur pribudlo v zmiešaných fondoch. Kladné čisté predaje evidovali aj akciové fondy na úrovni bezmála 800 tisíc eur a fondy alternatívnych investícií 122,2 tisíca eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností najviac peňazí pritieklo v sledovanom období do fondov VÚB Asset Managementu, keď zaznamenali celkové kladné čisté predaje na úrovni 7,2 milióna eur. Nasledoval Asset Management Slovenskej sporiteľne s čistými predajmi 1,7 milióna eur.

Na druhej strane najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Tatra Asset Managementu na úrovni 22,1 milióna eur.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #podielové fondy