Štyri percentá za rok pre tých, ktorí vložia peniaze aj na dlhšie

ČSOB ponúka najvyšší úrok na trhu pri vklade na jeden rok. Sporitelia tu môžu získať až štyri percentá. Podmienkou však je, že rovnakú sumu vložia aj na dvojročný a trojročný termínovaný vklad.

11.01.2012 11:31
sporenie, vklad, úroky, termínovaný, stavebné,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Banka nazvala nový produkt Trio depozit. „Ako už aj z jeho názvu vyplýva, spája v sebe tri termínované vklady s rôznymi viazanosťami, ktoré Slováci využívajú na zhodnotenie svojich peňazí najčastejšie,“ povedala riaditeľka odboru Sporenie a investície ČSOB Andrea Halcinová.

Kým pri ročnom vklade klienti získajú štvorpercentný úrok, pri vklade na dva roky banka ponúka 2,85 percenta a pri trojročnom vklade 3,10 percenta. Kým ročný úrok je v súčasnosti najvyšší spomedzi všetkých bánk na trhu, pri vkladoch na dva a na tri roky možno nájsť aj lepšie úročené produkty.

Pri vkladoch na dva roky ponúka v súčasnosti najvyššie zhodnotenie OTP Banka, kde sporitelia získajú ročný úrok 3,75 percenta. Medzi trojročnými vkladmi zase dominuje Volksbank, kde klienti na Rastovom vklade môžu získať priemerný ročný úrok 3,82 percenta.

Ľudia, ktorí si chcú založiť Trio depozit v ČSOB, potrebujú naň vložiť aspoň 1 500 eur. To znamená, že na každý z termínovaných vkladov vložia po 500 eur. Za založenie ani za vedenie vkladu si banka neúčtuje žiadne poplatky.

debata chyba