Nový sporiaci účet ponúka 2,5-percentný úrok

Internetová banka Zuno ponúka odo dnes nový sporiaci účet Sporenie Plus. Klienti na ňom získajú 2,5-percentný úrok, ale len v tom mesiaci, kedy neuskutočnia žiaden výber. V prípade, že si sporiteľ vyberie zo sporiaceho účtu nejaké peniaze, nezíska v danom mesiaci žiaden úrok.

12.12.2011 10:43
prasiatko, sporenie, vklad, úspory Foto:
Ilustračné foto
debata

Na klasickom sporiacom účte s názvom Sporenie zhodnocuje Zuno vklady úrokom vo výške 2,3 percenta ročne. Klienti pritom nie sú nijako obmedzení počtom výberov. Kým každý klient si môže otvoriť až desať sporiacich účtov, Sporenie Plus môže mať každý len jedno.

Klienti Zuno Bank si môžu nový sporiaci účet založiť cez internet banking. Na otvorenie účtu stačí zopár klikov. Účet je ihneď aktívny a možno naň hneď previesť peniaze. Ak má niekto peniaze na sporiacom účte Sporenie, nemôže ich poslať priamo na Sporenie Plus, ale musí ich najprv previesť na bežný účet a až z neho ich môže poslať na Sporenie Plus.

Vďaka zavádzaniu nového produktu, sa museli klienti Zuno Bank zaobísť väčšinu víkendu bez internet bankingu. Podľa pôvodných plánov mal byť vypnutý od piatkového do nedeľného večera. Napokon sa ho podarilo spustiť o niekoľko hodín skôr.

Dva sporiace účty ponúka aj mBank. Prvý funguje rovnako ako v Zuno Bank. Sporitelia môžu bez obmedzení vkladať a vyberať peniaze, pričom v súčasnosti získajú úrok vo výške 0,9 percenta. Pri účte eMax Plus majú k dispozícii len jeden bezplatný výber mesačne. Za každý ďalší zaplatia päť eur. O úroky však neprídu. mBank zhodnocuje vklady na účte eMax Plus úrokom vo výške 1,3 percenta. Klienti, ktorí mesačne svojou kartou zaplatia aspoň 100 eur, získajú dvojpercentný úrok.

Keďže každý klient si môže založiť až štyri sporiace účty eMax Plus, je možné rozšíriť počet bezplatných výberov až na štyri mesačne. Stačí, ak sporiteľ dá všetky peniaze na prvý účet. Keď potrebuje vybrať peniaze, celý zostatok prevedie na bežný účet, nechá si na ňom potrebnú sumu a zvyšok pošle na druhý účet eMax Plus. Pri ďalšom výbere peniaze zase prevedie na tretí účet a následne na štvrtý.

debata chyba