Nový sporiaci účet ponúka 2,5 percenta

Do boja o neviazané vklady sa zapája aj OTP Banka. Do konca roku ponúka sporiaci účet, ktorý by mal sporiteľom zhodnocovať ich peniaze ročným úrokom 2,5 percenta.

10.11.2011 11:23
dieťa, sporenie, prasa, vklady Foto:
Ilustračné foto
debata

Zhodnotenie v takejto výške neponúka na sporiacom účte žiadna iná banka. Najbližšie k nej je AXA Bank, v ktorej klienti môžu získa 2,35 percenta. Základný úrok je vo výške dvoch percent. Zvyšných 0,35 percenta im banka vyplatí na konci roku za predpokladu, že priemerný zostatok na účte počas roka neklesne pod dvetisíc eur.

Internetová banka Zuno nedávno na svojom sporiacom účte zvýšila úrok na 2,3 percenta. mBank v súčasnosti na účte eMax Plus ponúka dvojpercentný úrok. Získajú ho len tí klienti, ktorí za mesiac svojou debetnou alebo kreditnou kartou zaplatia aspoň sto eur. Ostatným banka ich vklady zhodnocuje 1,3-percentným úrokom.

OTP garantuje, že výšku úroku nezmení do 9. mája budúceho roku. Po tomto termíne sa neviazaný sporiaci účet zmení na klasický sporiaci účet, ktorý banka ponúkala aj doteraz. Z neho je možné bezplatne vybrať peniaze raz za pol roka počas poplatkových prázdnin. Úroková sadzba na tomto sporiacom účte závisí od výšky vkladu. Pri vkladoch nižších ako 3-tisíc eur je v súčasnosti úrok vo výške 0,8 percenta a vklady do 10-tisíc eur banka úročí 0,85-percentným úrokom.

Na rozdiel od väčšiny ostatných sporiacich účtov OTP vyžaduje minimálny vklad vo výške tisíc eur. Pod túto sumu by zároveň nemal klesnúť ani zostatok na účte.

debata chyba