Dovolenka zlacnela hlavne v Poľsku, zdražel Egypt

Letná dovolenka v tomto roku zdražie hlavne v Egypte a v Spojených štátoch, naopak v porovnaní s vlaňajškom si Slováci môžu viac dovoliť vo Veľkej Británii, Maďarsku, Česku či Poľsku. Vyplýva to analýzy UniCredit Bank.

13.06.2009 00:00
dovolenka, more, pláž, deti, leto Foto:
Dovolenka v Chorvátsku a Grécku, najobľúbenejších zahraničných destináciách, vyjde Slovákov približne rovnako ako vlani.
debata

Dovolenka v Chorvátsku a Grécku, najobľúbenejších zahraničných destináciách, vyjde Slovákov približne rovnako ako vlani.

Okolité krajiny spolu s Veľkou Britániou a Tureckom, ktorých meny výrazne oslabili, by mali byť podľa UniCredit Bank pre Slovákov v porovnaní s vlaňajškom výrazne lacnejšie. „Najviac oproti minulému roku zlacnelo Poľsko (o 22,3 percenta), potom Maďarsko (o 12,8 percenta), Česko (o 8,9 percenta), Veľká Británia (o 8,5 percenta) a Turecko (o sedem percent)“, píše sa v analýze.

Dovolenkári, ktorí sa chystajú tento rok do Chorvátska, by si mali pripraviť len o niečo viac peňazí ako vlani. Miestna mena síce oproti minulému roku mierne oslabila, no inflácia podľa banky vytlačila výdavky v tejto krajine na vyššiu úroveň. Rovnaká situácia je aj v Bulharsku, kde dovolenkovala v minulom roku asi desatina Slovákov. Najviac od minulého roka zdražel Egypt, kde dovolenka zdražela o viac ako 13 percent.

debata chyba