Do asociácie bánk vstúpili AXA a Raiffeisen

Štvrtkové zhromaždenie členov Slovenskej bankovej asociácie (SBA) prijalo spoločnosť AXA Bank Europe za riadneho člena a spoločnosť Raiffeisen International Direct bank AG za pridruženého člena SBA.

27.05.2010 17:40
debata

Ako asociácia informovala, po prijatí nových členov sa členská základňa SBA rozrástla na 28 finančných subjektov. Podľa výkonného riaditeľa SBA Ladislava Unčovského tak asociácia v súčasnosti zastupuje takmer 100 % slovenského bankového sektora.

Zhromaždenie členov zároveň do Prezídia SBA zvolilo generálneho riaditeľa pobočky Citibank Europe plc v SR Igora Kottmana. Sedemčlenné Prezídium SBA je štatutárnym orgánom, ktorý riadi činnosť asociácie. Funkčné obdobie prezídia je 4-ročné.

AXA Bank Europe je pobočkou francúzsko-belgickej bankovej skupiny Axa, ktorej hlavným komunikačným kanálom je internet. Finančná skupina na Slovensku pôsobí v oblasti poistenia, dôchodkového sporenia a investovania. Raiffeisen International Direct bank AG je pobočkou rakúskej bankovej skupiny Raiffeisen International Bank-Holding AG, ktorá je majoritným akcionárom Tatra banky.

SBA je jedinou organizáciou zastupujúcou záujmy bánk pôsobiacich v SR. Asociácia okrem iného zabezpečuje aj činnosť stáleho rozhodcovského súdu, nezávislého a nestranného orgánu zriadeného na rozhodovanie sporov vzniknutých z obchodnoprávnych a občianskoprávnych vzťahov a činnosť bankového ombudsmana. SBA je od roku 1996 členom Európskej bankovej federácie, Európskej platobnej rady a členom Republikovej únie zamestnávateľov.

debata chyba