Poisťovne OTP menia názov

Poisťovne OTP Garancia, pričom jedna je životná a druhá neživotná, menia svoj obchodný názov na poisťovne Groupama. V minulom roku sa totiž zmenil majiteľ poisťovní, keď francúzska skupina Groupama tieto dve poisťovne odkúpila od maďarskej OTP.

05.03.2009 15:12
ruka, práca, zem, záhrada, pestovanie, farma,... Foto:
Groupama je v zahraničí silná v oblasti poistenia agropodnikateľov a v poistení mestského a obecného majetku.
debata

„Chceme využiť skúsenosti Groupamy v Európe, ktoré by sme chceli implementovať na náš slovenský trh,“ povedal na tlačovej konferencii generálny riaditeľ Groupama na Slovensku Ľudovít Konczer. Groupama je totiž podľa neho v zahraničí, a najmä vo Francúzsku, silná v oblasti poistenia agropodnikateľov a v poistení mestského a obecného majetku. Nateraz je teda pre Groupamu prioritou neživotné poistenie, neskôr bude rozvíjať aj poistenie životné.

„Našim prvotným cieľom v tomto roku bude získať významný podiel na trhu poistenia mestského a obecného majetku,“ pokračoval ďalej Konczer. Na Slovensku sa využijú skúsenosti Groupamy a jej spolupráca so skupinou Dexia vo Francúzsku. „Chceme na toto partnerstvo nadviazať aj v rámci Slovenska, teda so slovenskou Dexiou,“ doplnil Konczer. Druhá oblasť, v ktorej by sa Groupama chcela na Slovensku presadiť, je poistenie podnikateľov v poľnohospodár­stve.

Groupama sa zároveň bude zameriavať na investície do obchodnej siete. Do roku 2010 plánuje rozšíriť sieť pobočiek do všetkých ôsmich krajských miest na Slovensku a zároveň rozšíriť predajnú sieť na celom území krajiny. V druhom polroku 2009 plánuje inovovať svoje produktové portfólio a ponúkať nové produkty.

debata chyba