Daňová poradňa: Môže konateľ dostať stravné lístky?

Sú stravné lístky určené len pre klasických zamestnancov alebo ich môžu dostať aj osoby, ktoré sú v inom osoby v pracovno-právnom vzťahu k spoločnosti, napríklad konatelia?

21.08.2015 13:10
stravovanie, gastrolístky, stravné lístky Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

V zásade je potrebné riešiť dve roviny – zdanenie daňou z príjmov fyzických osôb u konateľa a daňovú uznateľnosť nákladu z pohľadu dane z príjmov právnických osôb u spoločnosti.

Zdanenie resp. oslobodenie príjmu u konateľa

V zmysle zákona o dani z príjmov sú od dane oslobodené okrem iného aj príjmy poskytnuté ako hodnota stravy poskytovanej zamestnávateľom zamestnancovi na spotrebu na pracovisku alebo v rámci stravovania zabezpečovaného prostredníctvom iných subjektov. Hodnotu stravy sa pritom myslia stravné lístky resp. stravovacie poukážky. Od dane z príjmov je pritom oslobodená hodnota stravy (nepeňažné plnenie) bez ohľadu na to, z akého zdroja ju zamestnávateľ poskytuje – či z nákladov alebo zo sociálneho fondu.

V tejto súvislosti je potrebné si ujasniť, ako zákon o dani z príjmov definuje „zamestnávateľa“ a „zamestnanca“. V zmysle zákona sú príjmami zo závislej činnosti bez ohľadu na ich právny dôvod pravidelné, nepravidelné alebo jednorazové príjmy, ktoré sa vyplácajú, poukazujú alebo pripisujú k dobru, alebo spočívajú v inej forme plnenia daňovníkovi s týmto príjmami („zamestnanec“) od platiteľa týchto príjmov („zamestnávateľ“) alebo v súvislosti s výkonom závislej činnosti.

Zamestnancom je teda pre účely zákona o dani z príjmov každý daňovník, ktorý poberá príjmy zo závislej činnosti a zamestnávateľom je každá osoba, ktorá takéto príjmy vypláca.

Nakoľko odmena konateľov, je v zákone o dani z príjmov klasifikovaná ako príjem zo závislej činnosti, konateľ sa následne zdaňuje ako zamestnanec a spoločnosť vyplácajúca mu príjmy zo závislej činnosti má v súvislosti s jeho činnosťou všetky povinnosti zamestnávateľa – od vedenia mzdového listu, zrážania preddavkov na daň až po predkladanie hlásení a prehľadov.

Oslobodenie hodnoty stravy poskytnutej zamestnávateľom zamestnancovi vo forme stravných lístkov / stravovacích poukážok nie je podľa znenia príslušného ustanovenia zákona o dani z príjmov naviazané na povinnosť zabezpečovania stravy v zmysle Zákonníka práce (táto väzba je uvedená až vo vzťahu k finančnému príspevku na stravovanie po predložení potvrdenia od špecializovaného lekára).

Existuje teda argumentačný priestor na to, aby sa aj stravné lístky / stravovacie poukážky poskytnuté konateľom posudzovali ako príjem zo závislej činnosti konateľa, ktorý je oslobodený od dane z príjmov.

Finančné riaditeľstvo SR však interpretuje uvedené ustanovenia zákona o dani z príjmov pomerne striktne a viaže oslobodenie stravy poskytnutej zamestnancom zo strany zamestnávateľa na povinnosti vyplývajúce zo Zákonníka práce. Keďže konatelia nie sú vo vzťahu k spoločnosti v pracovno-právnom vzťahu a teda nepodliehajú Zákonníku práce, v zmysle výkladu Finančného riaditeľstva SR nie je možné oslobodiť hodnotu stravy poskytnutú konateľom.

Nakoľko je vymedzenie zamestnanca a zamestnávateľa v zákone o dani z príjmov pomerne jasné a pri zdaňovaní daňou zo závislej činnosti ani pri uplatňovaní ostatných ustanovení zákona o dani z príjmov nie je potrebná pri vzťahu konateľa a spoločnosti väzba na Zákonník práce, považujeme za neadekvátne vyžadovať túto väzbu pri uplatnení oslobodenia hodnoty stravy poskytnutej konateľovi, najmä ak to znenie zákona o dani z príjmov špecificky nevyžaduje.

Daňová uznateľnosť nákladu

Poskytnutie stravných lístkov je v zmysle zákona o dani z príjmov daňovým výdavkom iba za podmienok ustanovených osobitným predpisom, ktorým je napr. § 152 Zákonníka prá­ce.

To znamená, že bez ohľadu na to, či poskytnutie stravných lístkov konateľovi bude oslobodené od dane z príjmov fyzických osôb, pre spoločnosť bude predmetný výdavok nedaňový, nakoľko povinnosť zabezpečenia stravy sa v zmysle Zákonníka práce vzťahuje iba na osoby považované za zamestnancov v zmysle Zákonníka práce, kam konatelia nepatria.

Zdroj: Profit365.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #profit365.sk